Efekti i Iu’ftes ne Ukraine, japin lajmin e papritur Gjermanet kjo nuk ka ndodhur me pare, bllokohen lidhjet per meterologet dhe kjo e ben…

 

Push timi rus i Ukrainës mund të vështi.resojë parashikimin e motit duke penguar marrjen e të dhënave nga rajoni, para lajmëruan meteorologët gjermanë. Për para shikime të besue.shme ne kemi nevojë për të dhëna gjithë përfshirëse, tha Clemens Simmer, kreu i Shoqatës gjermane Meteor.ologjike përpara mbledhjes vjetore në Leipzig, Gjermani.

Për më tepër san ksionet e vendosura ndaj Rusisë për shkak të push.timit të saj nënkuptojnë se shumë kanale komuni kimi të mbështetura në njohuritë e motit janë mbyllur. Deri më tani të dhënat po vazh.dojnë të sigurohen ende nga Rusia dhe nga disa pjesë të Ukrainës ku lu ftimet nuk janë intensive përmes kanaleve të komuni.kimit të krijuara nga Kombet e Bashkuara.

Nëse hum basim të dhënat nga një zonë gjiga.nte si kjo kjo do të kishte një efekt të rëndë.sishëm në cilësinë e parashikimeve, tha Simmer, duke vënë në dukje se tashmë ishte e vësh.tirë të komunikoje me kolegët rusë.

 

Efekti i Iu’ftes ne Ukraine, japin lajmin e papritur Gjermanet kjo nuk ka ndodhur me pare, bllokohen lidhjet per meterologet dhe kjo e ben… – Online (aktivitetisot.online)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *