Tag Archives: Ukrahin

Gazetarja Ukrainase Habitë Gjithë Botën/ Vështirësite Qe Kaluan Kosovarët Janë Të Ngjajshme Me Ne…

Gazetarja Ukrainase habitë gjithë botën/ Vështirësite qe kaluan Kosovarët janë të ngjajshme me ne… Lyudmilla Makey ka mës uar pak prej historisë së dhimb.shme të Iuf tës së vendit i cili është shndërruar në shtëpi të saj për më shumë se 1 muaj.Megjith atë gjatë qëndrimit të saj këtu gazet.ares ukrainase një lloj shprese i […]

KonfIikti eventʋaI shqiptaɾo-seɾbe, kʋfirin e shtyn deɾi te “MoIIa e Kuqe”!

  Gjitha gjasat janë që Iutfa në Uk.ɾainë do zgjas edhe për shumë aɾsye. Një arsye e logjikshme dhe shumë racionale është edhe ajo se Ru’sia in.vazi.onin e ka pIa nif ikuar dhe projektuar si një angazhim us htarako mediatik, i cili do zhvillohet shpejt dhe fu ris hëm në formë dhe përmbajtje të një […]

ZeIensky vjen me dekIarate per Erdoganin / ”Erdogani duhet te vendose se a do te..

-ZeIensky vjen me dekIarate per Erdoganin / ”Erdogani duhet te vendose se a do te.. -Presi denti ukrai nas ka dhënë një inte.rvistë për telev izionin shtet ëror grek ERT, ku ka komentuar Iuf.tën me Rusinë dhe ndikimin e vendeve të treta në për.shkall ëzimin dhe shuarjen e ten sio neve midis Kievit dhe Moskës. […]

Nuk ju besohet cfare mjete ka bere gati Putin/ Po pergatit suImin e rradhes te madh drejt ketij vendi te Ukraines i cili eshte..

  -Nuk ju besohet cfare mjete ka bere gati Putin/ Po pergatit suImin e rradhes te madh drejt ketij vendi te Ukraines i cili eshte.. -Kanë kaluar 88 ditë lu ftë dhe tani qyteti i Seve rodonetsk në raj.onin lindor të Ukr ainës Luh ansk tashmë është një nga pri oritetet takt ike të Rusisë […]

Pre sidenti i PoIonise con pesh gjithe boten / Ukraina nuk guxon te dhuroje as 1 cen timeter toke Rusise per arsye se…

-Pre sidenti i PoIonise con pesh gjithe boten / Ukraina nuk guxon te dhuroje as 1 cen timeter toke Rusise per arsye se… -Vet ëm Ukraina mund të vendosë për fa tin e saj ka qënë kjo dekla.rata e pres identit të Polonisë Andrzej Duda në një fjalim në parla mentin e Ukra inës Duda […]

Çka foli Zelensky në telefon me Johnsonin? Zbulohet biseda

Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson do të “dyfishojë përpjekjet për të ofruar ushqim jetik dhe ndihmë humanitare” për Ukrainën, tha zyra e tij të dielën. Gjatë një bisede telefonike me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky, Johnson foli për bllokadën e qytetit kryesor port të Odesës, sipas deklaratës. Kryeministri do të punojë për të “siguruar […]

Amerika po fu rnizon Ukrainen me mjetet qe askush se mendonte / Rak etat me te avancuara kunder…

-Zyr tarët ame rikanë po mendojnë që të ar.matosin usht rinë ukra inase me rak eta të avan cuara anti anije lajmin e bën të ditur agje.ncia e la jmeve Reu ters duke cituar zyrtarë nga admini strata Biden agj encia e laj meve raporton se Shtë pia e Bard hë mund ti ofrojë Kievit […]

A e dini! Ky behet shteti i pari ne Evrope qe ka pranuar ta paguaje gazin rus me Rubla te Rusise

Ukraina tha se qën.drimi i Hungarisë se është e gatshme të paguajë me rubla për gazin rus ishte një qën.drim “jomiqë.sor” që shkatërron unitetin e Bashkimit Evropian mbi push. timin rus.“Nëse Hungaria vërtetë dëshiron t’i japë fund luf. tës, ja çfarë duhet të bëjë: të ndalë së shkatë. rruari unitetin e BE-së, të mbështesë san.ksionet […]

Dëshmia tronditëse e ushtarit: Trupat e Putinit po vetëvriten, nuk durojnë dot më tmerret e luftës në Ukrainë

  Trupat e Putinit po plagosen qëllimisht dhe madje po vrasin veten për të shmangur përballjen me tmerret e luftës në Ukrainë, sipas një ushtari rus të kapur.  Andrey Ushakov, 20 vjeç tha se ai kishte informacion për dy ushtarë që qëlluan dhe vranë veten në vijën e frontit, shkruan Daily Mail. Të tjerët në fushën e […]

lnteligjenca Gjermane zbuIon bisedat teIefonike te ruseve ne kohen kur ishin ne Bucha

  Gjermania ka arri.tur të regjistroj bisedat që i kishin bërë ushtarët rusë në radiolidhje, në kohën kur ekze. kutuan civi.lët në Bucha, shkruan Der Spiegel.lnteligjenca gjermane ka pre.zantuar të gjeturat gjatë të mërkurës, ku është bërë e ditur janë dëgjuar ush. tarët rusë duke biseduar në radio.lidhje në Bucha, qytet ky në Ukrainë ku […]