Rreth nesh

No Fake News është iniciativë e lindur në kohë të pandemisë për të identifikuar lajmet e rrejshme dhe informuar qytetaret me 100% lajme të vërteta dhe pozitive.

Kompania e specializuar në siguri kibernetike FINDBUG, kontributin social ka vendosur ta jap në zhvillimin e verzionit beta të platformës së unifikuar që bënë të mundur identifikimi dhe raportimi i lajmeve jo të vërteta dhe vërtetësinë e lajmeve te dyshimta. Ide e zhvillimit te nje platforme ku raportohen lajmet e rreme ka lindur ne ngjarjen online të organizura nga Innovation Center Kosovo #hackthecrisiskosova .

Kjo platformë operon si makinë kerkuese ku përdoruesit mund të verifikojn nëse lajmet që po ju servohen janë te sakta apo anasjelltas.

Në mënyrë që gjithësecili të kontriboj në këtë iniciative ekipi punues ka zhvilluar një formë ku përdoruesve u mundësohet të kontribuojnë duke raportuar lajme te dyshimta të cilat ju shfaqen gjatë fletimit në rrjete sociale apo kanale të tjera digjitale.

Rri nshpi, informohu drejt edhe raporto lajme te rreme(http://no-fakenews.com/)

Ekipi i NoFakeNews

Erza Leka

Vlerë Mehmeti

Erza Elezaj

Arjana Berisha

Tanzer Abazi

Olta Abazi

Elvira Haxhiu

Linda Krasniqi

Albina Kastrati

Florian Kunushevci

Kushtrim Kamberi

Medina Pasoma

Elizabeta Bajrami

Besart Abazi