Tag Archives: Kosov – Serbi

E FUNDIT/ DaIin dokumentet sekrete te ClA-s qe sqarojne se pse Serbet deshirojne ta kene Kosoven ne dore..

-E FUNDIT/ DaIin dokumentet sekrete te ClA-s qe sqarojne se pse Serbet deshirojne ta kene Kosoven ne dore.. -Pesë vjet më parë, një tekst u ti.tullua “Ja pse Kosova është kaq e rënd ësishme për amer ikanët, engjë.jt dhe franc ezët”, është treguar një teori shumë inte.resante. Pesë vjet më parë, teksti, “Ja pse Kosova […]

Presidenti Vuçiq!: Kosovën dhe Bosnjen i kemi mbrenda kufijve të Serbisë! Mendimin nuk mund të ma ndryshoni!

  Presidenti serb, Aleksandar Vucic deklaroi se qëndrimi i tij karshi dokumentit slloven i cili këto ditë ngjalli debat të as’hpër në gjithë rajonin është kundërs’htues, shkruan Gazeta Metro. “Kufijtë ekzistues janë Serbia me Kosovën dhe Metohinë dhe tërë BeH, ndërsa respekton integritetin e Republika Srpskas brenda BeH”, tha Vuçiq.Ai theksoi në TV B92 se […]

Vojisllav Sheshel: “Ushtria serbe të jetë e gatshme për të hyrë në Kosovë!”

Kryetari i Partisë R adikale Serbe, Vojisllav Sheshel ka thënë se krijimi i poligonit të F orcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në Mitrovicë të Jugut do t’i vënte në rr ezik serbët në Kosovë, transmeton Gazeta Express. Sheshel deklaroi në programin e mëngjesit të televizionit serb, TV Pink se ushtria serbe duhet të jetë […]

Ambas adori i Serbisë në Shtetet e Bash.kuara të Amerikës Marko Gjuriq ka reaguar pasi krye ministri i Kosovës Albin Kurti e quajti auto.krat presidentin serb Aleksandër Vuçiq. Kurti në Këshillin e Atlan tikut tha se Demokracitë si SHBA dhe Kosova duhet të qën.drojnë së bashku kundër autokratëve si Putin dhe Vuçiç. Paqja në Ball […]

Vojisllav Sheshel: “Ushtria Serbe është e gatshme për të hyrë të Kosovë!”

Kryetari i Partisë Radikale Serbe, krl lneIl Vojisllav Sheshel ka thënë se krijimi i poligonit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në Mitrovicë të Jugut do t’i vënte në rrez ik serbët në Kosovë, transmeton Sheshel deklaroi në programin e mëngjesit të televizionit serb, TV Pink se ushtria serbe duhet të jetë e gatshme […]

Komandanti i ushtrisë serbe: “Ne jemi të gatshëm të ndërhyjmë në Kosovë!”

  Në rast të një krize të madhe në Kosovë, ushtria serbe është e gatshme t’i ofrojë ndihmë misionit të KFOR-it për të siguruar një mjedis të sigurt dhe liri të lëvizjes së qytetarëve. Kështu ka thënë shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Serbisë, Milan Mojsiloviq. Ai për Novostin ka thënë […]

Avionët serbë afër Kosovës, ish-ushtarakët thonë se s’ka vend për shqetësim

  Në Rusi, po priten si heronj, por në Donbas të Ukrainës këta ushtarë rusë vranë e shkatërruan çka do që u doli përpara. Në këtë formë, të sot në Sheshin e Kuq të Moskës, u shënua Dita e Fitores ndaj fashizmit në Luftën e Dytë Botërore. E shembullin e tyre, e ndoqën edhe fëmijët […]

Deputeti Serb Ia Jep Alarmin Serbise / ”Kosova Po Ar Matoset Qe Ta Marre Ne Kontrolle Veriun”

Deputeti i par.lamentit serb, Millovan Drecun ka deklaruar për se “Prishtina po për.piqet të furnizohet me shumë sisteme armatimi dhe se, nëse shi.kohen planet të cilët po zhvillohen në kuadër të Forcës së Si.gurisë së Kosovës, dhe kur të shikohet armatimi të ci.lin Kosova po e kërkon, është e qartë se kanë plane agre.sive ndaj […]

Vuçiq Nxit Tensione Me Deklaraten: Kosova Është Toka Jonë! E Kemi Për Obligim Të Kujdesemi Për Serbët E Kosovës!

  “Serbia dëshiron k0mpromis, jo zgjidhje në të cilën nuk ka Serbi dhe popull të saj”, ka thënë Vuçiq. Sipas tij, “Serbia, si të gjitha vendet e tjera, ka të drejtë të kujdeset për njerëzit e saj. Serbia po e bën këtë pa vringëllim të a rmëve. Por kjo nuk do të thotë që Serbia […]

Miliona euro investime për Ushtrinë E Kosovës: Planifikohet blerja e 300 transporterëve dhe 100 tankeve

      Mediat në Serbi e kanë bërë top-temë nismën e institucioneve kosovare për formimin e Ushtrisë së Kosovës. Gazetat serbe po shkruajnë se Kosova do të blejë 100 tanke, 300 transporter e sistem anti-raketor, përmes një buxheti prej 300 milionë euro. Gazeta serbe ‘Informer’ shkruan se SHBA i ka lejuar shqiptarët e Kosovës […]