Tag Archives: Ekonomi

Ku Po Gjindet Gjonbalaj Qe Premtoi Investim 50 Milion Euro Ne Kosove ? E Tregon Valon Syla LAJME

Mërgim.tari nga Kosova i cili jeton dhe vepron në Shtetet e Ba.shkuara të Amerikës, Gazmend Gjonbalaj, kishte premtuar 50 milionë euro inve.stime në Kosovë nëse fiton Albin Kurti në zgje.dhjet e fundit, zgjedhjet nga Kurti u fituan por Gjonbalaj nuk po shihet as.kund me milionat e tij. Mediat raportojnë vazhdimisht për pre.mtimin megaloman të premtuar […]

Vjen Lajmi Fantastikë nga KURTl 200 euro për seciIin qytetarë në Kosovë

“Duke i konsideruar rrethanat ekonomike, M. e Financave, Punës dhe Transfereve në kuadër të pakos së ringjalljes ekonomike në bazë të masës 3.2, mbështetja për pensionistet dhe me asistencë sociale propozon ndarjen prej 30 miIionë eurove për të ju dalë në ndihmë përfituesve të skemave pensionaIe dhe qytetareve” ka thënë Hekuran Murati.“Kjo masë për nga […]

Jepet Paralajmerimi I Keeq Per Vendin Tone, Ne Tre Vitet E Ardhshme Do Te..

Në raportin e fundit të pasqyrës ekonomike globale, Fondi Monetar Ndërkombëtar ka paralajmëruar se çmimet do të jenë të larta jo vetëm këtë vit, por ato të mbeten të tilla deri në vitin 2027. Vlerëson se inflacioni mesatar në Shqipëri, në vitin 2022 do të jetë 5.5%, nga 2% që ishte mesatarja e vitit të […]

Vendimi ri nga Qeveria, Do te jepen nga 750 euro bonus per te gjithe prej nga 13 Prilli

Bonus i ri 750e gati për qytetaret nga 13 prill 2022 deri më 13 maj.. Qeveria Draghi jep dritën jeshile për dorëzimin e aplikimeve duke filluar nga 13 Prilli 2022. Të gjithë do të mund të dërgojnë kërkesat e tyre pavarësisht nga statusi i të ardhurave nuk kërkohet. Kjo zgjeron listën e bonuseve 2022 me […]

Më në fund vjen një lajm i mire nga Trusti

    I ndikim të menjëhershëm në tregjet ndërkombëtare financiare, dhe kështu ka prekur edhe Fondin e Kursimeve Pensionale të Kosovës-Trust. Pas një rënie të vlerës së investimeve në shkurt prej 4 për qind ose 90 milionë euro në fondin e Trustit, në mars, sipas drejtuesve të Bordit të Trustit, gjysma e kësaj humbje është […]

RizvanolIi hallakat te gjithe me kete dekIarate qe dha per MemIi Krasniqin/ ”lnformata qe MemIi dha eshte rrezik

Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, ka folur mbi dek.laratën e kryetarit të PDK-së, Memli Krasniqi, i cili ditë më parë në Rubi.kon në Klan Kosova pati thënë se “ Kosova ka re.zerva vetëm për tri ditë”.Rizvanolli tha se kjo dek.laratë e Krasniqit, edhe nëse është e saktë konsiderohet rrezik për sigurinë kombë.tare dhe se ndalohet […]

“Kadaldale Trusti do me na hy në votim. Ta gëzojmë miq, le të jetë kjo ditë një festë e madhe“

Së fundmi është komentuar shumë mundësia për tërheqjen e parave të Trustit, shkruan 02 press. Lidhur me këtë ka pasur reagime të shumta e ndër ta edhe aktori i njohur, Fatmir Spahiu. Përmes një postimi në Facebook ai ka thënë se Trusti po del në votim në Kuvendin e Kosovës dhe këtij veprimi duhet t’i […]

Bekim Haxhiu: Tërheqja e mjeteve nga Trusti do të bëhet

  Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës Bekim Haxhiu është i bindur se tërheqja e 30 për qind e mjeteve nga trusti për qytetarët e Kosovës do të bëhet. Këtë e ai e ka argumentuar bazuar në kërkesat e qytetarëve të Kosovës, të cilët vazhdimisht, sipas tij i shkruajnë […]