Veprimi i fundit ajror qe ia beri Turqia Rusise po i habite te gjithe / ”NdaIoi aeropIanet qe ishin duke..

What Is a No-Fly Zone? How It Could Change the Russia-Ukraine War

 

 

Veprimi i fundit ajror qe ia beri Turqia Rusise po i habite te gjithe / ”NdaIoi aeropIanet qe ishin duke..
SHlKO ME POSHTE!

-Veprimi i fundit ajror qe ia beri Turqia Rusise po i habite te gjithe / ”NdaIoi aeropIanet qe ishin duke..

-Turqia thotë se po mbyll hapësirën e saj ajro.re për aer oplanët ci vilë dhe ush.tarakë rusë që flu turojnë në Siri.Ministri i Ja.shtëm turk, Mevlut Cavusoglu, thotë se ndalimi do të jetë efe ktiv për tre muaj, sipas me.diave lokale.

Ky veprim minon fu.shatën ajrore në shkallë të gjerë të Rusisë në mbështetje të pre.sidentit sirian Bashar al-Assad, duke i de.tyruar aeroplanët rusë të ma.rrin rrugë më të gjata.Turqia mbë.shtet grupet e rez isten cës në Siri që kundërshtojnë pre.sidentin Assad, shkruan BBC, përcjell rtv21.tv.Turqia, një anë.tare e NATO-s, është përmbajtur nga sank sionet e gjera të ven.dosura ndaj Rusisë nga BE dhe SHBA për push.timin e saj në Ukrainë.Por ajo ka bll okuar anijet luf.tarake ruse që të hyjnë në Detin e Zi për.mes ujërave të tij.

Qeveria turke po përpiqet të ndërmjetësojë mes Rusisë dhe Ukrainës për të arri.tur një ar.mëpushim.
Miliona rusë shkojnë me pu.shime në Turqi çdo vit, por kon flik ti në Ukrainë pritet të shkak.tojë një rënie të madhe të vizitave nga rusët dhe ukraina.sit këtë vit./21Media

Veprimi i fundit ajror qe ia beri Turqia Rusise po i habite te gjithe / ”NdaIoi aeropIanet qe ishin duke..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *