Tronditje E Madhe Per Kosoven – Serbia Nis Fushaten Per Te Penguar Anetaresimin E Kosoves Ne Keshillin E Evropes – Ja Kurthi Qe Po Pergaditet

Tronditje e madhe per Kosoven – serbia nis fushaten per te penguar anetaresimin e Kosoves ne Keshillin e Evropes – Ja kurthi qe po pergaditet.Serbia nis fushatën për të penguar anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës.Serbia ka nisur fushatën kundër kër,kesës së Kosovës për pranim në Këshill të Evropës. Në një njoftim të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Serbisë, ministri Nikola Selakoviq, ia ka para,qitur homologut nga Gjeorgjia “rrre,ziqet që paraqet kërkesa e Prishtinës për pranim në Këshillin e Evropës”.“Bisedë konstruktive e ministrit të Jashtëm Selakoviq me Ilia Darchiashvili, ministrin e Jashtëm të Gjeorgjisë. U diskutua për raportet dhe bashkë,punimin e mirë ekonomik Serbi-Gjeorgji. Selakoviq e njoftoi kolegun gjeorgjian për rrre,ziqet që paraqet kërkesa e Prishtinës për pranim në Këshill të Evropës”, thuhet në njoftimin e MPJ-së serbe.

Në njoftimin e Darchiashvilit nuk është përmendur specifikisht çështja e Këshillit të Evropës. Ai ka thënë se me Selakoviqin ka diskutuar për bashkëpunimin ndërshtetëror dhe për qëllimet për intensifikim të tij.Më 12 maj, Kosova aplikoi zyrtarisht për anëtarësim në Këshillin e Evropës. Për t’u pranuar në organizatën me 46 shtete anëtare duhet të sigurohen 2/3 e votave të shteteve anëtare (31 vota). Nga 46 shtetet anëtare, 12 është numri i shteteve që s’e njohin Kosovën.Gjeorgjia nuk e njeh Kosovën si shtet.Menjëherë pasi Kosova njoftoi për aplikim, Serbia para,lajmëroi për “përgjigje serioze”, duke aluduar në çnjohje nga shtete të ndryshme.Megjithatë, aplikacioni i Kosovës për Këshillin e Evropës pritet të mbetet në sirtar deri në majin e vitit 2023.

Tronditje e madhe per Kosoven – serbia nis fushaten per te penguar anetaresimin e Kosoves ne Keshillin e Evropes – Ja kurthi qe po pergaditet – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *