Sekretari amerikan i mbrojtjes: Pu tin nuk po su lmon vetëm Ukrainën, por edhe…

Sekretari amerikan i Mbrojtjes Lloyd Austin tha se pushtimi i presidentit rus Vl adimir Pu,tin nuk përfshin vetëm su,lmin ndaj Uk rainës, por edhe “su,lmimin e parimeve në thelb të sigurisë transatlantike”.

Austin e quajti luftën në Ukrainë “lu, fta e zgjedhur e Putinit” gjatë fjalimit të hapjes në Pentagon të mërkurën përpara një takimi me ministren gjermane të Mbrojtjes Christine Lambrecht.

“Lu, fta e zgjedhur e Putinit ka shkaktuar një kosto të tmerrshme në vi, ktimat ci,vile dhe ka detyruar miliona uk rainas të pafajshëm të largohen nga vendi i tyre”, tha ai.Austin falënderoi Gjermaninë për punën me SHBA-në për të vendosur forca “në dhe përmes Gjermanisë muajt e fundit”, si pjesë e pranisë së shtuar të sigurisë së SHBA-së në Evropë. Ai tha gjithashtu se ai përshëndet vendimin e Gjermanisë për të alokuar 2% të “prodhimit të saj ekonomik për mbrojtjen”.

“Së bashku, ne dërgojmë një mesazh të qartë dhe ai mesazh është se çdo sfidë për sigurinë tonë do të ketë një përgjigje të fortë dhe të bashkuar. Dhe angazhimi ynë për mbrojtjen kolektive të NATO-s është i hekurt”, tha Austin.
Lambrecht tha se marrëdhënia midis SHBA-së dhe Gjermanisë është “e mirë” dhe “e përhershme” në fjalën e saj hyrëse.

“Ne u takuam në periudha shumë shqetësuese dhe ajo që është e rëndësishme për mua është se marrëdhënia transatlantike, veçanërisht marrëdhënia midis Gjermanisë dhe Shteteve të Bashkuara, është menduar të zgjasë dhe është e qëndrueshme, kështu që ne ishim në gjendje të tregonim se ishim në gjendje të bashkonim NATO-n, që ne ishim në gjendje të bashkonim Evropën kundër Presidentit Pu tin në formën e sanksioneve që vendosëm së bashku, dhe veçanërisht përmes mbështetjes që u kemi treguar aleatëve tanë në aleancë”, tha Lambrecht.

Sekretari amerikan i mbrojtjes: Pu tin nuk po su lmon vetëm Ukrainën, por edhe… – Gazeta Shqiptare (hv24news.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *