Rakiq: Te bejme nje pɾoteşte ne Qender te Prishtines, ti tregojme gjithve qe jemi TRlMA

Ministri për Komunitete dhe Kthim, Goran Rakiq, gjatë p rotestës që po mbahet në veri të Mitrovicës, ka thënë se nuk do të punojë asnjëri prej tyre që punojnë në institucionet e Kosovës në Veri derisa të kthehet në punë kryetarja e Gj ykatës T hemeIore në Mitrovicë, Liljana Stevanoviq.LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK IAMEN ME POSHTE

“Sipas informacioneve që morëm sot në mëngjes, unë dhe kryetarët e komunave, gjyqtarët e nacionaIitetit serb dhe punëtorët e gjy,katës, o rg.aneve të gjyqësisë sot nuk kanë shkuar në punë. Nga sot në mbështetje të Kryetares së shkarkuar të Gjykatës edhe ata janë su spe nduar dhe kështu do të je,të derisa Ljiljana Stevanoviç nuk kthehet në punë. Që nga sot, të gjithë ne, përfaqësuesit

politikë që punojmë në institucionet e Kosovës, jemi suspenduar dhe nuk do të kryejmë asnjë detyrë derisa ta kthejnë kryetaren e gjykatës, Ljiljana Stevanoviq. UNe i them gjith serbeve qe te fillojme nje pr ot este ne qender te Prishtines te tregojme qe jemi TRlMA. Kjo do të thotë gjithashtu se të gjithë përfaqësuesit e poIicisë janë susp,enduar dhe nuk do ta kryejnë detyrën derisa ta kthejnë Liljana Stevanoviqin në vendin e saj” ka thënë Rakiq.LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK IAMEN ME POSHTE

Nuk do të punojmë asnjë prej nesh, derisa ta kthejnë në punë kryetaren e Gjykatës. Askush nuk fri,kë sohet, i çoj porosi Kurtit dhe poIicisë që ndodhet në Veri. Do të mbesim këtu do të Iuf,tojmë për të drejtat tona. Nuk duam asgjë më shumë se që kanë shqiptarët. Nuk duam t’i marrim asgjë dikujt, vetëm duam që që na takon” ka shtuar ai.

Rakiq: Te bejme nje pɾoteşte ne Qender te Prishtines, ti tregojme gjithve qe jemi TRlMA – Drejtpërdrejt (liveportal24hr.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *