Putin cmendet fare pas humbjes së mikut të tij/ Paralajmërohet se do përdorë ärmët bèrthamore

 

Lu fta mes Rusisë dhe Ukrainës duket që çdo ditë e më shumë tensionohet. Propa ganda ruse pretendon se Vladimir Putin do të nxjerrë herët armët e tij bërthamore nëse paqeruajtësit e NATO-s vendosen në terren në Ukrainë – gjë që do të ndezë Luftën e Tretë Botërore.

Televizioni shtetëror i presidentit rus, shkoi deri aty sa paralajmëroi liderët e aleancës kundër vendosjes së ndonjë trupi në Ukrainë. Kërcënimet e fundit nga Kremlini erdhën pasi pamjet tregonin funeralin me nderime të plota ushtarake të zëvendëskomandantit të flotës së Detit të Zi, Andrei Paliy, 51 vjeç, i vrarë gjatë luftimeve në Mariupol më 20 mars.

Transmetimi nga zëdhënësit e propagandës së Putinit në televizionin shtetëror, duke u shqetësuar për faktin nëse NATO dërgon paqeruajtës në Ukrainë, thanë se ata do të fillojnë Luftën e Tretë Botërore.

Olga Skabeyeva, drejtuese e emisionit 60 Minuta të Rossiya 1, në pronësi të shtetit, tha: “Nëse anëtarët e NATO-s dërgojnë paqeruajtës në Ukrainë… Ata duhet të kuptojnë se kjo do të përfaqësojë një përplasje të drejtpërdrejtë midis forcave të armatosura të Rusisë dhe NATO-s.

“Dhe se si do të përfundojë kjo përplasje ndoshta nuk ia vlen të shpjegohet… Kjo do quhet L ufta e Tretë Botërore.” Dhe në Channel 1 të kontrolluar nga Kremlini, eksperti us htarak, Kol. Yury Knutov, i bëri jehonë të njëjtës linjë.

Putin cmendet fare pas humbjes së mikut të tij/ Paralajmërohet se do përdorë ärmët bèrthamore (lajme-javore.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *