Përdoret si ilaç në spitalet zvicerane – Ja gjithçka që mund të bëjë një fletë lakre

 

 

 

Përdoret si ilaç në spitalet zvicerane – Ja gjithçka që mund të bëjë një fletë lakre.

Të gjithë e dimë që ushqimi që konsumojmë çdo ditë përmban nivele të larta të lëndëve të ndryshme ushqyese dhe kontribuon në shëndetin tonë. Prandaj e hamë, apo jo? Disa nga ushqimet e shëndetshme kanë veti shëruese kur konsumohen. Disa, nga ana tjetër, kanë veti shëruese edhe kur vendosen direkt në lëkurë.

Ekspertët mjekësorë pohojnë se konsumimi i lakrës së zier mund të ndihmojë në trajtimin e diarresë, ulçerave të stomakut dhe kapsllëkut. Nga ana tjetër, lakra e thartuar (lakra turshi) mund të përdoret për të trajtuar sindromën e zorrëve të irritueshme, sëmundjen inflamatore të zorrëve dhe diarrenë infektive.
Thonjtë e këmbëve të shkrirë
Shumë njerëz përdorin lakër për të hequr qelb nga thonjtë e këmbëve që rriten dhe për të parandaluar infeksionin. E vetmja gjë që duhet të bësh është të mbështjellësh disa gjethe lakre rreth këtij gishti dhe t’i sigurosh me një fashë. Pastaj mbuloni fashën me një çorap dhe lëreni atë brenda natës.

Hiqni fashën në mëngjes dhe përsëritni procedurën natën tjetër. Pasi të hiqni fashën në mëngjes, zhytni këmbën tuaj në një solucion të sulfatit të magnezit. Rekomandohet gjithashtu të pastroni butësisht sipërfaqen e gozhdës me një skedar, sepse në atë mënyrë, gozhda do të rritet natyrshëm dhe do të nxirret nga lëkura.

Përdoret si ilaç në spitalet zvicerane – Ja gjithçka që mund të bëjë një fletë lakre – Plisi (trendliveg24.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *