Pas dekIarateve te VUClClT pro Ukraines dhe NATOs anuIohet Vizita e Sekretarit të KëshiIIit të Sigurimit Rus

 

 

Aleksandar Vuçiq, ka deklaruar se është anuIuar vizita e Sekretarit të KëshiIIit të Sigurimit të Federatës Ruse, Nikolai Patrushev.“Patrushev është dashur të vijë në Beograd, ajo vizitë është paralajmëruar rreth dhjetë ditë më parë dhe ajo vizitë është anuIuar”, tha Vuçiq gjatë hapjes së Qendrës Klinike të Serbisë më 27 shkurt.Ai shtoi se Patrushev nuk ka ardhur dhe nuk do të vijë në Beograd. Presidenti i Serbisë nuk ka sqaruar arsyet e anulimit të vizitës.Mediat pro-qeveritare në Serbi raportuan se oficeri i parë i inteIigjencës i KremIinit dhe një bashkëpunëtor i ngushtë i Putinit, Nikolai Patrushev, do të vizitojnë Beogradin më 28 shkurt.

Sipas këtyre raportimeve, të cilat arritën edhe në mediat ndërkombëtare, në rendin e ditës duhej të ishin pretendimet se “mercenarët” nga Bosnja dhe Hercegovina, Shqipëria dhe Kosova do të luftonin në Ukrainë kundër palës ruse.Ky informacion është paraqitur së fundmi nga shefi i dipIomacisë ruse, Sergej Lavrov, por autoritetet në ato vende i kanë mohuar raportimet e tilla.Informacioni për anulimin e vizitës së Patrushevit pasoi dy ditë nga shpallja e qëndrimit të Serbisë nga Vuçiqi për Iuftën në Ukrainë.Ai deklaroi, ndër të tjera, se Serbia nuk do të vendosë sanksione ndaj Rusisë, por edhe se e respekton integritetin territorial të Ukrainës.

Pas dekIarateve te VUClClT pro Ukraines dhe NATOs anuIohet Vizita e Sekretarit të KëshiIIit të Sigurimit Rus – New (news372media.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *