Nuk ndalet Joe Biden, paralajmeron Kinen se do te hyjne ne Iu’fte nese ata suImojne Tajvanin…

 

Nuk ndalet Joe Biden, paralajmeron Kinen se do te hyjne ne Iu’fte nese ata suImojne Tajvanin…

Presi denti amerikan Joe Biden ka thënë se Shtetet e Bashkuara do të interve.nonin ushtarakisht nëse Kina do ta pushtonte Tajvanin që është një nga qëndrimet më mbështe tëse dhe më direkte ndaj Tajvanit për dekada të tëra.

Biden i bëri këto kome.nte të hënën gjatë vizitës së tij të parë në Japoni qysh kur erdhi në det yrë.
Ai tha zotimi për të mbr ojtur ishullin e vetë-udhëhequr është edhe më i fuqi.shëm pas pushtimit rus të Ukrainës. I pye tur nga një gazetar në Tokio nëse Shtetet e Bash.kuara do ta mbronin Tajvanin në rast të sulmit nga Kina, presidenti amerik an u përgjigj me Po.

Ky është për kushtimi që kemi bërë tha ai ne pajto.hmi me politikën një Kinë. Ne e kemi nën shkruar atë dhe të gji.tha marrëveshjet e bëra nga aty. Por idea që ajo të me rret me forcë nuk ësh.të e përshtatshme.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *