Në thellësi i pastron mushkërit tuaja : Ky është caji i cili gjendet kudo dhe bën mrekulli në mushkërinë tuaj

Mushkëritë luajnë një rol jetësor, prandaj është e rëndësishme t’i mbroni ato dhe t’i mbani të shëndetshme dhe të forta. Dieta luan një rol themelor në këtë drejtim.

Përveç shmangies së zakoneve të këqija të tilla si pirja e duhanit, qëndrimi larg vendeve shumë të ndotura, këshillohet gjithashtu të përfshini në dietën tuaj ato ushqime, lëndët ushqyese te të cilave forcojnë të gjithë sistemin e frymëmarrjes, duke e bërë atë më efektiv në lu ftimin e mikr obeve patogjene.

Caji i bardhe (Camelia Sinensis).

Ai përmban një sasi të madhe të polifenoleve antioksiduese të cilat, sipas një studimi të botuar në Kërkimin për Parandalimin e Kan ce rit, kontribuojnë në parandalimin e kan c erit të mushkërive. Ai mund të gjendet në formën e një ekstrakti ne dyqanet herbale .

Kivi.

Ky frut është një nga burimet më të pasura të vitaminës C, thelbësore për forcimin e sistemit imunitar. Përmban gjithashtu vitamina E dhe K, e para një antioksidant i fuqishëm, e dyta thelbësore për shëndetin e kockave.

Qepët.

Ato përmbajnë kuercetinë dhe përbërje squfuri që mbrojnë mushkëritë dhe traktin respirator.

Eukalipti.

Përbërjet e paqëndrueshme të pranishme në gjethet e eukaliptit treten në mukoza, duke parandaluar inf eksionet dhe duke favorizuar largimin e mukusit. Gjysmë lugë çaji gjethe të thata ne 250 ml ujë është e mjaftueshme për të përgatitur një çaj bimor, aroma e të cilit ndihmon në forcimin e mushkërive.

Radikio (sallate e kuqe).

Eshte shumë e pasur me inulinë, një fibër që forcon sistemin imunitar dhe ndihmon në parandalimin e inf eksioneve. Ajo gjithashtu stimulon prodhimin e tëmthit, duke lehtësuar tretjen e yndyrave.

Mollët

Ky frut është gjithashtu i pasur me kuercetinë, një flavonoid me veti antioksiduese dhe anti-inflamatore që mbron mushkëritë nga patogjenët, siç janë ndotja, ale rgjenët dhe duhani

Në thellësi i pastron mushkërit tuaja : Ky është caji i cili gjendet kudo dhe bën mrekulli në mushkërinë tuaj – Gazeta Opinioni (revistaopinioni.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *