Mjeku Pipero jep lajmin e Z i për gjithë shqiptarët: Duhet ta lexoni të gjithë dhe mos e bëni më se jeta juaj

 

 

Doktori i njohur Pëllumb Pipero shprehu shqetësimin se është rritur numri i atyre që qëndrojnë për një kohë të gjatë në shtëpi pa u mjekuar në spital dhe shtimin e numrit të pacientëve në gjendje të rëndë në spital.

“Të sëmurëve u matet oksigjeni me oksimetër ose me aparat oksigjeni. Nëse oksigjeni bie poshtë 90 kjo është simptomë al armi. Nëse niveli i oksigjenit në gj ak bie poshtë 90 është e domosdoshme të shkohet në spital.

Ka një kufi përtej së cilës nuk mund të rrihet në shtëpi, është saturimi ose oksigjeni që ne në kushte shtëpie e masim me oksimetër. Është e rëndësishme të kuptohet që niveli i oksigjenit poshtë 90 është kri tik për jetën e tyre.

Duhet të konsultohen me mjekun e familjes. Në rastet kur urg jenca kombëtare e konsideron të arsyeshme duhet të vijnë në spital. Pipero gjithashtu tha se qytetarët nuk duhet të kenë f rikë sepse në spital u ofrohet gjithë kujdesi shëndetësor i duhur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *