LAJMI FUNDIT nga Zvicra – Shifra marramendese donacion per Kosoven vetem per kete projekt i cili eshte…

Kosovo-Switzerland negotiating the prospect of a free-trade agreement -  Euronews Albania

 

-LAJMI FUNDIT nga Zvicra – Shifra marramendese donacion per Kosoven vetem per kete projekt i cili eshte…

-Zvicra mbësht,et Kosovën në projekt,in për burimet ujore me mbi 18 milionë euro.Ministri i Financave, Punёs dhe Transfereve, Hekuran Murati, pas nego,cimit të sukses,shëm me Qeverinë e Zvicrës, përfaqësuar nga Departamenti Federal i Punëve të Jasht me përmes Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkë,punim, sot ka nënshkruar marrë,veshjen me ambasadorin Thomas Kolly për projekt,in “Menaxhimi i integruar i burim,eve ujore në Kosovë – Faza 1”.Ministri Murati theksoi vlerën që ka kjo marrë,veshje për Republikën e Kosovës duke marrë para,sysh që ky program do të ndikojë në krijimin e kushteve të duhura për menaxhimin e resurseve ujore të Kosovës.

Sipas një komunikate të Ministrisë së Financave, ky program pritet të finan,cohet nga Qeveria Zvicerane me rreth 20 milionë franga zvicerane mbi 18 milionë euro dhe do të zhvillohet në tri faza, ku faza e parë, nga viti 2021 deri 2025, është rreth 8.5 milionë.“Ndërsa, Qeveria e Kosovës pritet të ketë bashkë,financim rreth 6 milionë franga zvicerane (mbi 5 milionë euro) për tërë projekt,in, ndërsa për fazën 1 do të ketë kontribut 1.7 milionë (mbi 1.5 milionë euro). Qeveria e Republikës së Kosovës i ka dhënë rëndësi të madhe sektorit të ujë,rave, gjë që ka rezult,uar në krijimin e partner,iteteve zhvillimore. Marrë,veshja e nënshkruar sot është indikator që Qeveria po punon në ndërtimin e kapaciteteve për për,mirësimin e ambientit dhe menaxhimin e resurseve ujore në linjë me prioritetet për zhvillim të që,ndrueshëm të vendit”, thuhet në komunikatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *