Japonia i jep goditjen e fortë Putinit dhe Lavrovit, zbardhet vendimi më i fundit

Japonia i jep goditjen e fortë Putinit dhe Lavrovit, zbardhet vendimi më i fundit

Japonia ka miratuar sanksione shtesë kundër Rusisë, duke ngrirë asetet e 398 qytetarëve rusë, përfshirë dy vajzat e Presidentit Vladimir Putin , Katerina Tikhonova dhe Mariya Vorontsova, sipas një njoftimi për shtyp nga Ministria e Jashtme e Japonisë.

Masat e reja synojnë gjithashtu anëtarët e familjes së ministrit të Jashtëm rus Sergej Lavrov, përkatësisht gruan e tij Mariya Lavrova dhe vajzën Yekaterina Vinokurova, sipas njoftimit.

Japonia ka shtuar vazhdimisht sanksionet kundër Rusisë që nga fillimi i pushtimit të Ukrainës, duke përfshirë ndalimin e importeve ruse si qymyri dhe vodka, apo edhe reduktimin e investimeve të reja në Rusi.

Vende të tjera, përfshirë SHBA -në dhe Britaninë e Madhe, kanë vendosur gjithashtu sanksione kundër familjeve të Putinit dhe Lavrov.

Japonia i jep goditjen e fortë Putinit dhe Lavrovit, zbardhet vendimi më i fundit – Lajme (worldnetpress.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *