Ja Fjalet E Shkines Bërnabiq Per Luanin Shqiptar Albin Kurti Qe Nuk Po Pranohen Nga Shqiptarët LAJME

Ja fjalet e shkines Bērnabiq per luanin shqiptar Albin Kurti qe nuk po pranohen nga shqiptarēt.Bērnabiq: Kurti ēshtē njē fanatik ideo,logjik, kjo nuk ēshtē mirē as pēr serbēt e as pēr shqiptarēt.Kryemi,nistrja e Serbisē, Ana Bērnabiq, ka thēnē se Albin Kurti ēshtē njē fanatik ideo,logjik.“Nēse Albin Kurti interesohet vērtet pēr vende tē reja pune, cilēsinē e jetēs dhe persp,ektivēn pēr tē rinjtē, atēherē dialogu me Beog,radin duhet tē jetē prioritet. Ai mendon nē kokēn e tij se kjo ēshtē njē punē e kry,er dhe se Republika e Kosovēs ēshtē shtet i pavarur, ai ēshtē njē fanatik ide,ologjik”, ka thēnē ajo pēr mediumin “Jedinstvo”.Bērnabiq thotē se kjo ēshtē ajo qē e frikē,son mē sē shumti sepse, sipas saj, kjo nuk sjell asgjē tē mirē as pēr shqi,ptarēt as pēr serbēt nē Kosovē dhe as pēr rajonin.

Kryeministrja serbe ka thēnē se bashkēsia ndērk,ombētare duhet t’i bējē presion Prishtinēs zyrtare qē tē kthehet nē tryezēn e bise,dimeve.Ajo insiston se nuk mund tē nego,ciohet pēr njē marrēveshje mes Kosovēs dhe Serbisē pa u zbatuar Marrēveshja e Brukselit.“Nēse flasim pēr marrē,veshjen e Brukselit ajo duhet tē realizohet. Unē nuk shoh altern,ativē tjetēr. Nēse duam tē negociojmē njē marrē,veshje tjetēr pēr normalizim fillimisht duhet ta zbatojmē tē parēn”, theksoi ajo.“Nuk e shoh fare si opsion qē tē kthe,hemi nē periudhēn para vitit 2013, tē anulojmē tē gjitha marrē,veshjet dhe gjith,çka qē kemi pērmbushur, ku Prishtina nuk ka zbatuar asgjē, dhe tē negociojmē njē marrē,veshje tē re”.Bērnabiq insiston po ashtu se Prishtina duhet ta formojē Asociacionin e Komunave me Shumicē Serbe “sipas marrē,veshjes ndērkombētare garantuese e sē cilēs ēshtē BE-ja”

Ja fjalet e shkines Bërnabiq per luanin shqiptar Albin Kurti qe nuk po pranohen nga shqiptarët – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *