Ishte snäjperi më i rrèzikshëm në botë/ Ja si mund t’ia kenë marrë jètën rusët, ka bërë gabim fatal

 

A u v ra në Ukrainë nga us htria ruse snajperi më v de kjeprurës në botë? Pjesëmarrës në disa l uftëra dhe i konsideruar si njeriu më i r rezi kshëm në qit je me sna jper nga distanca, prej ditësh nuk ka asnjë informacion nga ai.

Fati i kanadezit Oliver Lavigne-Ortiz, i njohur si Wali, i cili është bërë i famshëm dhe shumë e kanë quajtur atë si snajperin më vd ekjepru rës në botë, vijon të mbetet i mbuluar nga mjegulla e lu ftës.

Wali, një veteran i us htrisë kanadeze, për disa me rcenar e për të tjerë he ro, ka marrë pjesë në l uftëra të ndryshme në botë si në Afganistan e Siri. Pak ditë më parë, bëri bujë lajmi se ai ka mbërritur në Ukrainë për të lu ftuar kundër usht risë së Vladimir Putin.

Megjithatë, menjëherë pas mbërritjes ai u zhduk. Rusia pretendon se ai u v ra vetëm pak ditë pasi hyri në Ukrainë, ndërsa për Kievin ai është ende aktiv. Megjithatë, këto janë thashetheme dhe propagandë. Një tjetër lajm që është përhapur me shpejtësi edhe pse i pa konfirmuar, thotë se ai mund të ketë bërë një gabim shumë të madh.

Wali mund të ketë bërë publik vendndodhjen e tij dhe kjo mund t’i ketë kushtuar jetën. Ai ka bërë intervista të shumta në afërsi të zonës së lu ftimit. Në parim, do të ishte befasuese dhe e pafalshme, që një lu ftëtar me përvojë të bënte një gabim të tillë. Megjithatë, mund të kenë ndikuar edhe konfliktet e mëparshme me ta lebanët apo me lu ftëta rët e ISIS, të cilët nuk kishin sisteme të sof istikuara për të gju rmuar kundërshtarin.

Ishte snäjperi më i rrèzikshëm në botë/ Ja si mund t’ia kenë marrë jètën rusët, ka bërë gabim fatal (gazetakorrekte.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *