Hyn ne qiellin Suedez, ngrihet alarmi per gjithe boten ! Avioni Iuftarak Rus kalon kufijte, provokon Suedine…

Një avion zbu limi rus ka hyrë pak më parë në hapës.irën ajrore të Suedisë në një lëvizje që shton edhe më tej ten sionet mes dy vendeve. Lajmi u dha nga Ministria e Mbroj.tjes në Stokholm e cila konfirmon se avioni rus qëndroi vetëm për disa min.uta në hapësirën ajrore për tu kthyer pas.

Ky inc ident vjen vetëm disa javë para kur vendi nordik pritet të apli.kojë për tu bërë anëtar i NATO një lëvizje të cilën Rusia e kundër shton me forcë.

Mini stria suedeze shton se avionët ushta.rakë e ndoqën avionin rus dhe e fotografuan atë duke para lajmëruar dhe një reagim dipl.omatik për këtë çështje

Hyn ne qiellin Suedez, ngrihet alarmi per gjithe boten ! Avioni Iuftarak Rus kalon kufijte, provokon Suedine… – Online (aktivitetisot.online)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *