E Papritur Ishte Kjo/ Historiani I Madh Austriak Shpalos Faktet Që “Tmerrojnë” Gjithë Botën Për Shqipërinë Dhe Kosoven

 

Histo riani i njohur, Oliver Jens Schmitt, që ka shkruar disa libra për Shqi përinë, thotë se Shqipëria nuk është mëmë dheu i Kosovës.

Si pas tij, dy vendet thjesht kanë një kul.turë të përbashkët, ashtu siç e kanë shu më vende të tjera në Europë.

Shqi përia nuk është mëmë.dheu i Kosovës. Kosova është sh teti i dytë shqi ptar. Dhe shqip tarët e Kosovës e dinë ve të se kush është Vucici dhe Tirana, krye ministri i atjeshë, nuk mund të nego ciojë në emër të tyre me Beogradin.

Kosova e Shqipëria janë dy shtete me një kulturë të përbashkët. Kjo nuk është për jashtim në Europë. Kultura demo.kratike në Kosovë është më e zhvilluar se në Shqipëri dhe më pak autoritare se në Tiranë.

Te kosovarët ekziston një kulturë e vetëorganizimit. Poli tika e Millosheviqit syn.onte një Kosovë pa shqiptarët. Gjysma e popullsisë u dëbua nga paramilitarët dhe policia serbe.

Vull neti i palës serbe për të shkatërruar shoqërinë shqiptare të Kosovës ishte i qartë. Albin Kurti ka të drejtë kur tha se Serbia ka ne.vojë për një Willy Brandt që bën një gjest kërkimfaljeje.

Serbia ishte vendi që nisi Iu ftërat në Kroaci, Bosnjë dhe Kosovë. Serbia de shi Serbinë e Madhe. Kosovarët nuk e kanë nisur këtë Iu ftë, tha ai.

E Papritur Ishte Kjo/ Historiani I Madh Austriak Shpalos Faktet Që “Tmerrojnë” Gjithë Botën Për Shqipërinë Dhe Kosoven – DREJTPREDREJT (liv24news.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *