E FUNDIT/ Ja se sa arriti ti afrohet Rusia mar rjes se qytetit te Kyievit !

 

 

-Ush.tarët rusë janë parë në një tank në distriktin Volnova kha në Donetsk, të kontrol luar nga se.para tistët pro-rusë, në Ukrainë më 26 mars 2022.

Me Rusinë që premton të “ulë në mënyrë dra.stike” operacionet e saj ush.tarake rreth Kievit dhe Ukrainës veriore, sa afër ishin ru sët për të pus htuar krye.qytetin?Rusia filloi push.timin e saj në Ukrainë më 24 shkurt me Vladimir Putinin që sy.nonte “çmilitarizimin e Ukrainës”.Në për.gjigje, zyrtarët ukrainas thanë se u kanë shpërndarë 18 mijë armë vullneta.rëve në mbarë vendin në ditën e dytë të Iuft imeve, si dhe lë.shuan udhëzime se si të prodhohen bo.mba me benzinë.Rusia u përpoq të rre.thonte Kievin për javë të tëra, por fo rcat ukrainase mbeten nën kon.trollin e zonave të mëdha përreth qytetit. Tru pat ruse u afruan deri në 20 km jashtë Kievit, duke për.paruar në periferi të Irpinit, shkruan BBC.

Sa larg kanë avan.cuar trupat ruse?Kyiv u vu nën suIm të rregullt me ​​sulme me raketa, shpër.thime dhe të shtëna me armë rreth qytetit që nga fi.llimi i pushtimit.Por të martën, Ministria e Mbrojtjes e Mbretë.risë së Bashkuar tha se forcat ukrainase kishin arritur të lar.gonin rusët nga një numër pozi.cionesh.Ukraina nisi një seri kundërsul.mesh në periferi të Kievit javën e kaluar dhe rif itoi disa te.rritore që ishin pus htuar nga tru pat ruse.Megjithatë, sul met ruse dhe veprimi i pra.parojës ukrainase, kanë pasur një kosto.Ka pasur më shumë se 100 hum.bje jete në Kiev që nga fillimi i pushtimit rus, tha të hënën krye.bashkiaku i qytetit Vitali Klitschko.

E FUNDIT/ Ja se sa arriti ti afrohet Rusia mar rjes se qytetit te Kyievit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *