Deri kur do te zg.jase Iu’fta ne Ukraine// Se.kretari i Shtetit, Blinken jep lajmin e madh per boten

 


Sekre tari i Shtetit Antony Blinken u tha alea.tëve europianë se Shtetet e Bashkuara besojnë se Iu fta në Ukrainë mund të zgja.së deri në fund të vitit 2022 sipas CNN. Zyr tarët amerikanë dhe europianë theksuan se ësh.të e vështirë të para shikohet saktësisht se për sa kohë mund të vazhdojë Iu fta por disa zyr.tarë thanë se nuk ka indikacione se qëllimet për fundimtare se pretendimet e Vladimir Putinit kanë ndry.shuar dhe nuk ka gjasa që ai të ndjekë një rrugë diplomatike.

Kjo Iu ftë mund të rezultojë në një kon.flikt afatgjatë që përfaqëson një ndryshim të dukshëm nga ditët e para të lu ftës kur Rusia pritej të merrte në kontroll krye qytetin ukrainas të Kievit dhe nënvizon dësh.timet e Moskës në fushën e betejës.Këshill tari për sigurinë kombëtare Jake Sullivan tha të enjten se Iu.ftimet do të vazhdojnë për muaj apo edhe më gjatë ndër sa dy zyrtarë të tjerë europianë thanë se lu ftimet në Ukrainën lin.dore mund të zgjasin për katër deri në gjashtë muaj.

Deri kur do te zg.jase Iu’fta ne Ukraine// Se.kretari i Shtetit, Blinken jep lajmin e madh per boten – Shqiperia (trendliveg24.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *