Çmenden mediat sërbe – Perëndimi po i trajnon shqiptarët që në të ardhmen të bashkojnë teritoret e tyre !

 

 

Ushtrimet e përbashkëta të KFOR-it, EULEX-it, të Forcave të Sigurisë të Kosovës dhe të Policisë së Kosovës, me emrin “Shpata e argjendtë” portali serb Informer e sheh si përgatitje të shqiptarëve të Kosovës për përgatitje lutfarake për ta marrë me armë veriun, transmeton Koha.net. Sipas këtij portali , qëllimi i ushtrimeve të tyre është rr ëmbimi me d hunë i kësaj pjese të Serbisë. Ushtrimet i udhëheq gjenerali i KFOR-it Janosh Çombok, ndërsa qëllimi amerikan me këto ushtrime, siç kanë thënë bashkëbisedues të këtij portali, është që serbët e paepur, “rusët e vegjël”, të largohen nga Kosova e të bëhen të parëndësishëm për Ballkanin sepse janë “faktor rëndues”. KIikoni mbi Iink dhe shikoni fot0t që i tem ruan sërbët.

Duke e komentuar këtë, dekani i Fakultetit të Shkencave të Mbrojtjes në Banjallukë Predrag Qeraniq ka thënë se hyrja në veri të Kosovës që plan që ekziston kaherë. “Megjithatë plani po shtyhet varësisht vlerësimit nëse do të kishte sukses. Derisa Serbia të mos e njohë pavarësinë e Kosovës, NATO nuk është i qetë… Baza amerikane ‘Bondsteell’ është e rëndësishme në kontrollimin e rajonit dhe në gjithë mbikëqyrjen gjatë përgatitjeve për depërtim në Rusi.

Njohja e Kosovës kësaj baze i jep jetëgjatësi”, ka thënë ai: Miroslav Bjegoviq, dekan i Fakultetit të Sigurisë mendon se asnjë ushtrim nuk do t’iu mundësojë shqiptarëve depërtim në veri të Kosovës: “Nëse ata nisen me d hunë që me a rmë ta marrin veriun e Kosovës në kundërshtim me Rezolutën 1244, Ushtria e Serbisë do të reagojë menjëherë sipas Kushtetutës dhe Rezoluta e KB-së do t’i marrë të gjitha pikat në Kosovë në afatin prej gjashtë orëve. Mos të dyshojnë në vendosmërinë tonë. Do të duhej të mendonin mirë a do ta kenë ndihmën e mentorëve të vet dha a do t’ia vlente të hum bnin jeta njerëzish apo ta shfrytëzojnë momentin që konf Iiktit i serbëve dhe i shqiptarëve të zgjidhet me kompromis dhe me lëshime pe nga të dypalët”, ka thënë Bjegoviq.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive.

Çmenden mediat sërbe – Perëndimi po i trajnon shqiptarët që në të ardhmen të bashkojnë teritoret e tyre ! – Drejtpërdrejt (liveportal24hr.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *