Biden: “Koha e serbisë ësht e limituar, i kanë mbetur dy zgjidhje, ta pranojë Kosovën apo të izo.lohet nga SHBA-ja


Pasi u bë publike letra e dërguar nga Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden për presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq. Ai mes tjerash në këtë letër, ia ka bërë të qartë Vuçiqit se duhet ta njohë pavarësinë e Kosovës. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHT

“Ne mbetemi të palëk.undur në mbështetjen tonë për qëllimin e Serbisë për integrimin evropian dhe ju inkurajojmë që të vazhdoni të bëni hapa të fortë përpara për të arritur atë qëllim – duke përfshirë krijimin e reformave të nevojshme dhe arritjen e një marrëveshje gjithëpërfshirëse të normalizimit me Kosovën të përqendruar në njohjen reciproke”, ka thuhet në letrën e Biden-it. Analisti politik, Faton Mehmeti në një pronocim ka thënë se, Serbia ka qenë disi e përkë.dhelur nga administrata Trump, ndërsa me ardhjen në pushtet të administratës Biden gjërat ndryshojnë.

“Me ardhjen e Biden në krye të Shtëpisë së Bardhë ndryshon edhe qasja e SHBA ndaj Serbisë. Kjo e fundit ka qenë disi e përkëd.helur nga administrata Trump, ndërsa me administratën Biden gjërat ndryshojnë”, ka thënë ai. Sipas tij, me këtë letër SHBA ka vënë në siklet Serbinë dhe Aleksnadër Vuçiq, ose të jap dorë.heqje ose të pranoj kus.htet e amerikane për njohje të Kosovës. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HAPSIREN RE KALMUESE ME POSHTE

“Në këtë letër tregohet qartë serioziteti i SHBA ndaj Serbisë, e cila s’ka shumë rrugë për man.ovrime; ose të njoh Kosovën ose do iz.olohet nga SHBA. Vuçiqi ndjehet në si.klet të madh, o të jap dor.ëheqje o të pra.noj kushtet amerikane për njohje të Kosovës. Ka shumë gjasë që Vuçiqi të jep dorë.heqje, nga presioni amerikan”, përfundon Mehmeti.

Biden: “Koha e serbisë ësht e limituar, i kanë mbetur dy zgjidhje, ta pranojë Kosovën apo të izo.lohet nga SHBA-ja – FACTENEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *