Azem Vllasi Tregon Se Çfarë I Kishte Thënë Adem Demaçi Per Albin Kurtin Ne Zyren E Tij – Fjale Qe Po ‘Hallakatin’ Kurtin

Azem Vllasi tregon se çfarë i kishte thënë Adem Demaçi per Albin Kurtin ne zyren e tij – Fjale qe po ‘hallakatin’ Kurtin.Vllasi tregon çfarë i kishte thënë Demaçi për rolin e Kurtit në zyrën e tij: “Më ndihmon me çështje teknike me kompjuterë”.Më 2 mars 1999, në muajin kur nisën suImm,et e NATO-s mbi caqet serbe, krye,ministri aktual Albin Kurti kishte dhënë dorë,heqje nga zyra e Adem Demaçit.Azem Vllasi, i cili ishte pjesë e kësaj zyre, ka treguar për Demokracia.com se Demaçi i kishte thënë se Kurti i ndihmonte me çështje teknike dhe me kompjuterë.Për pozitën që mbante në këtë zyrë, Albin Kurti herë për,shkruhej si asistent i Demaçit, herë si përkthyes, raporton Demokracia.com.

“Unë prej gjysmës që u formu ajo zyre politike e Demaçit, më ka thirr Ademi dhe kam qenë të ai në cilësinë e këshill,tarit për komunikim me media të jashtme dhe me diplomatë të huaj, të lidhur me Kosovën, Iuf,tën e UÇK-së. Unë kur kam shku herën e parë në zyrën e Demaçit, në anën e djathtë e kishte ai zyrën, në anën e majtë i pashë nja dy të rinj, një me flokë të mëdha të shkurtuara rrafsh. E pyeta Ademin kush janë, m’i tha të dy emrat dhe e mbajta mend këtë Albin Kurti, tha po më ndihmojnë për disa çështje teknike me kompjuterë. Pastaj, ne kemi qenë, unë kam qenë në komunikim të për,hershëm me Ademin, derisa kanë fillu suImm,et më 24 mars. Pastaj, kemi humb, jemi shpërnda, e di që Ademi ka mbet diku në Prishtinë, unë dy ditë pas suImm,eve kam shku në Kamenicë dhe më asgjë nuk di. Vetëm pasi ka për,funduar fushata dhe është çliruar Kosova kam dëgju se serbët kanë marrë me autobusë shqiptarë të bu rggosss,ur, që kanë qenë nëpër bu rggj,e në Kosovë e Dubravë dhe i kanë dërgu në Serbi, mes tyre ka qenë edhe Albin Kurti. Nuk di (kur ka dhënë dorë,heqje Kurti), nuk e mbaj mend, nuk kam dëgju që ka dhënë dorëheqje”, ka thënë Vllasi për Demokracia.com.Njëjtë si Kurti, edhe Vllasi e ka marrë statusin e veteranit. Ai ka treguar se ishte thirrur nga zyra e Adem Demaçit për të plotësuar një formular për pjesëmarrje në Iuf,të, ani pse vetë tregon se nuk kishte Iuf,tuar me a rmm,ë.“Po e kam marrë statusin e veteranit. Më kanë thirr pas Iuf,tës me plotësu një formular. Pas Iuf,te, më kanë thirr me plotësu formularin për pjesëmarrjen time në Iuf,të. Pak u habita, se unë me pushkë në dorë nuk kam qenë në Iuf,të. Me kanë thirr prej zyrës së Adem Demaçit, ishte një Shefqet Sylejmani, më tha ka thënë Ademi duhesh me plotësu një formular. Më pyeti, çka ke qenë, emrin-mbiemrin, shënimet e mia, këshilltar politik, kaq”, ka thënë Vllasi.

Demokracia.com ka biseduar më herët edhe me Afrim Muçiqin, një koleg tjetër të Kurtit nga zyra e Adem Demaçit. Muçiqi në detaje e ka shpjeguar edhe dorë,heqjen e Kurtit, e cila është diskutuar shumë ditëve të fundit.Gjatë ditës së djeshme është publikuar dokumenti që përmban dorë,heqjen e Kurtit nga zyra e Demaçit.Në këtë letër të dorëheqjes kritikohej edhe marrëveshja e Rambujesë, e cila i liroi rrugën suImm,eve të NATO-s, raporton Demokracia.com.Megjithatë, sipas këtij dokumenti, zyra e Demaçit konsideronte se kjo marrë,veshje nuk do të sillte paqe në Kosovë, por vetëm gjakder,ddhje.Ditë më parë, Kurti ka paralajmëruar një riverifikim të listave të veteranëve të UÇK-se, derisa edhe vetë gëzon një status të tillë. Sipas tij, në Kosovë nuk janë as mbi 20 mijë veteranë të UÇK-së./Demokracia.com/

Azem Vllasi tregon se çfarë i kishte thënë Adem Demaçi per Albin Kurtin ne zyren e tij – Fjale qe po ‘hallakatin’ Kurtin – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *