Ambasadori I Shqipërisë I Mbyll Gojën Ministres Ruse Në OKB: Boll Me Gënjeshtra, Nuk Të Ecin Me Ne

 


Këshilli i Sigurimit të Kombeve të Bashkuara u mblodh për të diskutuar rreth pretendimeve rus mbi “aktivitete biologjike ushta.rake amerikane në territorin e Ukrainës”, aku.za të hedhura poshtë me forcë nga udhëheqësi i Ukrainës dhe administrata e Presidentit Biden.

Moska thotë se Ukraina po operon laboratorë kimikë dhe biologjikë me mbështetjen e Shteteve të Bashkuara. Vasily Nebenzya, ambasador i Rusisë në OKB: Pandemia e Covid 19 na tregoi të gjithëve sesa të cënueshëm jemi përballë situatabe biologjike. Gjatë operacionit të posaçëm ushtarak që Rusia po kryen në Ukrainë, zbuluam diçka shokuese:

“Zhdukjen me urgjencë nga regjimi i Kievit të gjurmëve të një projekt biologjik, që po implementohej prej ukrainasve me mbështetjen e ministrisë amerikane të mbrojtjes. Ne kemi dokumente që tregojnë se Ukraina ka të paktën 30 laboratorë biologjikë ku janë kryer eksperimente shumë të rrezikshme biologjike që përfshijnë patogjenë të rrezikshëm, dhe financohen e mbikqyren nga Agjensia amerikane e mbrojtjes per uljen e kërce nimit.

“Qëllimi ishte të studiohej përhapja e sëmun djeve të rrezik shme infektive duke përdorur shpendë shtegtarë, ndërsa kishte dhe një projekt tjetër ku po shqyrtoheshin lakuriqët e natës, përmes të cilëve mund të përhapen viruse si ai i mur tajës apo dhe koronaviruset.

Fill pas Nebenzyas, fjalën e mori ambasadori shqiptar në OKB, Ferit Hoxha, i cili me një ton mjaft të vendosur kujtoi se çdo aku zë e hedhur për ar më e demtimeve në masë nuk duhet marrë lehtë, por ajo duhet shoqëruar me prova konkrete, te verifikuara nga organizma të pavarur, dhe Moska, nuk e ka bërë këtë.

Ferit Hoxha, ambasador i Shqipërisë në OKB: “Akuzat e Rusisë, janë për mendimin tonë të rreme, pjesë e situates së informacionit, propagandës dhe dezinformimit të zakonshëm që vjen nga Rusia, teori konspiracioni me të cilat nuk ia vlen të shpenzojmë kohën tonë.

“Gjithçka që kemi dëgjuar nga Rusia lidhur me Ukrainën, absolutisht çdo gjë, ka qenë e rreme, e fabrikuar apo e tjetërsuar. Olivia Dalton, zëdhënëse e misionit amerikan në Kombet e Bashkuara u shpreh se Rusia nuk do të lejohet të manipulojë botën ose ta përdorë Këshillin e Sigurimit të OKB-së si një forum për të nxitur dezinformata.

”Në përgjigje të akuzave pa prova të kësaj jave nga zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova, zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë Jen Psaki paralajmëroi me herët se në fakt është Rusia, sipas saj, mund t’i perdore”.

Ambasadori i Shqipërisë i mbyll gojën ministres ruse në OKB: Boll me gënjeshtra, nuk të ecin me ne – Online (trendeonline.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *