Zyrtari Evropian Po Dridh Gjithe Ballkanin – Nese Bosnjë-Hercegovina Shperbehet Ja Cfare Do Te Ndodhe Me Vendet E Ballkanit

Zyrtari evropian po dridh gjithe Ballkanin – Nese Bosnjē-Hercegovina shperbehet ja cfare do te ndodhe me vendet e Ballkanit.Zyrtari evro pian ngre aIarmin: Nēse Bosnjē-Hercegovina shpērbēhet, pa,sojat do tē ndihen nē tē gjithē rajonin.Nēse Bosnjē-Hercegovina shpērbēhet, pasojat do tē ndihen nē tē gjithē rajonin. Kēshtu ka para,lajmēruar pēr Reuters, pēr,faqēsuesi i lartē eu ropian nē Bosnjē-Hercegovinē, Christian Schmidt.“Nēse vendi ndahet, diçka qē pēr momentin nuk ēshtē e afērt dhe nuk e synon asnjē shtet, Bashkimi Eu ropian dhe Serbia do tē duhet tē ri,kalibrojnē busullat e tyre politike.Pēr mua, ēshtē nē interesin e vetē Serbisē qē Bosnjē-Hercegovina tē ketē stabilitet. Tra,zirat nē kētē rajon do tē ndikojnē edhe nē marrē,dhēnien e vēshtirē mes Serbisē dhe Kosovēs nē njē mēnyrē tē njējtē ose tē ngjashme”, tha Schmidt, raporton A2news.Komentet e tē dērguarit eu,ropian u bēnē pas paralajmērimit tē liderit serb tē Bosnjēs, Milorad Dodik, pēr krijimin e njē ush trij,e tē serbēve tē Bosnjēs brenda federatēs. “Nēse kjo ēshtē e vērtetē atē herē komuniteti ndēr,kombētar do tē duhet tē rimendojē seriozisht opsionet e veta”, tha Schmidt.Shpērbērja e shtetit tē krijuar pas rē,nies sē Jugosllavisē nuk po ndodh tani, shtoi i dērguari eu,ropian, por paralajmēroi se nēse vijohet me de,gradi min e marrē,veshjes sē Dejtonit, “ka shumē gjasa qē vendi tē ndahet”.

Zyrtari evropian po dridh gjithe Ballkanin – Nese Bosnjë-Hercegovina shperbehet ja cfare do te ndodhe me vendet e Ballkanit – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *