Zbulim I Rrallë Dhe Mbresëlënës Nga Marin Mema: Cili Është Qyteti I TRIMAVE ??? Ja Vlenë Të Shikohet

Ne nje pike te larte, diku rreze Malit me Gropa, ndodhet nje vend qe banoret e quajne, qyteti i Trimave…. Eshte e kote te kerkosh per te dhena te tjera sepse nuk do te gjesh asgje.
Toponimi eshte renditur ne vepra te botuara per zonen, e po keshtu citohet ne shkrime te ndryshme, por vetem kaq. Çfarë eshte ky vend ? Kush ishin keta trima ?

Perse kjo histori nuk njihet ? A ka diçka pas ? Çfare do te zbulojme ne kete rrugetim ? Shikojeni dokumentarin profesional nga i historiani më i mirë shqiptarë ndonjëherë:

Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë,

ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.

 

Zbulim i rrallë dhe mbresëlënës nga Marin Mema: Cili është qyteti i TRIMAVE ??? Ja vlenë të shikohet – Online (active24news.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *