Zbarkon “p ërbindëshi” amerikan në Adriatik/ Çfarë e solli “Harry Truman” përballë brigjeve shqiptare?

Duket se Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë marrë të gjitha masat për të parandaluar avancimin rus në Europë. Anijet amerikane gjenden gjithandej në brigjet e Mesdheut dhe jo vetëm.Aeroplanmbajtësja amerikane “USS Truman” mbërriti pak më parë në Trieste për një “ndalim operacional teknik”, pas një periudhe dymujore stërvitjesh në Adriatik, Jon, Egje dhe Mesdheun Lindor.
Shtyp hape.siren rekl.amuese më poshtë dhe shikoni lajmin e plotë:

Pas shërbimeve të nevojshme, të cilat parashikohet të zgjasin dy ditë, “përbindëshi” që amerikanë kanë pozicionuar në Mesdhe do të rikthehet në lundrim sërish në zonat më të nxehta të këtij deti.

 

 

Një ditë më parë, “USS Truman” u fut në ujërat e Adriatikut duke lundruar përballë brigjeve shqiptare për në veri, pikërisht në Trieste.

 

“USS Truman” është pjesë e Flotës së Gjashtë amerikane të pozicionuar në Mesdhe dhe gjatë muajve të fundit është bërë pjesë e operacioneve të rendësishme ushtarake kundër kërcënimit rus në këtë rajon.

Zbarkon “p ërbindëshi” amerikan në Adriatik/ Çfarë e solli “Harry Truman” përballë brigjeve shqiptare? – Plisi (trendliveg24.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *