ZBARDHET E GJITHA! JA PSE PUTIN TRADHËTOI ERDOGANIN!??

 

 

Aty ku përfundon Ligji, Tirania fillon!

Arti i Iuftës është art i zhdukjes së njerëzve, ndërsa politika është art i mashtrimit të tyre, thotë Gandi!

Presidenti Erdogan tha: “Pas Pandemisë asgjë nuk do jetë e njejtë”, Dhe kjo ndodhi!!! Rusia Putiniste shpalli rirenditjen botërore me a.rmë poshtërisht. Nëse bota perëndimore dhe NATO nuk i thonë ‘Stop’ Apetiteve ekspansioniste Ruse që reflekton dh.unë të përcjellur me b.arbari fa.shizoide nga Putin i cili potencoj publikisht pse pushton Ukrainën, ngase atje “populli rusë” përjeton dh.unë, parollë identike me ate të kr.iminelit Millosheviç!!!

Po kjo paroll tregon se me këtë preteks Putini mund ti aplikoj apetitet e tij çdo kund me këtë preteks ço.roditës jashtkohorë.

Prandaj përgjegjësia kryesore bie mbi NATO dhe Amerikën që ti thonë Carit Rus ‘Stop’ duke e lokalizuar pushtimin e Ukrainës me një marrëveshje të qëndrueshme duke u larguar në afat të shkurtër tek kufijt ekzistuese ruse me një ultimatum që nëse nuk pranon kushtet në tavolinë të bom.bardohet sikur Beogradi një kohë duke mos e vonuar këtë akt human.

Shikuar nga aspekti jonë kjo do të thotë akt që përkohsisht i mbron shtetet muslimane të Kaukazit dhe të Ballkanit bashkë me shqiptarët nga ekspasionismi RusoSllav duke mos anuar në këtë ko.nflikt aktual nga asnjëra palë sepse edhe Rusia edhe Ukraina janë vrasësit e shqiptarëve në Kosovë dhe në Iliridën maqedonase por dhe të boshnjakëve pikërisht nga ukrainasit emigrant vendas të dëbuar nga Rusët prej Donbasi të shpërngulur në Bosnje që në vitin 1992 ata të reshtohen në rradhët e Serbit Mlladiç, në gje.nocidin boshnjak!

Pra, gjykuar sipas meje nga deklarata e Putinit del se ai nuk do të ndalet me kaq por ai do vazhdoj për formimin e Rusisë Cariste sepse këtë e deklaroi gojarisht që pikëton Turqinë dhe Azerbejxhanin haptas, këtij të fundit i tha nuk je shtet por tokë ruse që nënkupton pushtim i pa vonuar. Pas kësaj kohe, vendet baltike, vendet e Evropës Lindore dhe kryesisht Republikat Turke të Azisë Qendrore duhet ta dinë se janë të kërcënuar. Në të vërtetë, pas Ukrainës, Putini do t’i drejtohet vendeve të tjera. Fjalimi i Putinit është gjithashtu një kërcënim për Turqinë.

Fjalia “Ne mbrojtëm bregun e Detit të Zi nga Turqit në shekullin e XVIII është një deklaratë e qëllimit. Është një deklaratë e identitetit politik. Është gjithashtu një kërkim pozicionimi për Turqinë. Është një fjali e rrezikshme për marrëdhëniet Turqi-Rusi, miqësi dhe partneritet në shumë fusha.

Kjo ishte një akt tradhëtie të partneritetit Ruso-Turk. Nisja e pushtimit të Ukrainës cënoi (shkeli) tradhëtisht vijën e kuqe Turke që me një ndërhyrje të furishme ta sjell Turqinë në Akt të Kryer. Ky ishte një thik pas shpinës së Erdoganit me të cilin akt Putin do ta detyronte të pranonte kapitullimin dhe dorëzimin e Stambollit nga do ta rikthente Aja Sofinë në Kishē dhe do shpallej Perandor i Ortodoksizmit Bizantin me Kurorën e lartë të Carit Rus!

Pra Historikisht tentativa e Rusisë Cariste ishte dhe mbetet cënimi dhe dalja e Rusisë në detrat e ngrohta prej Detit të Zi e deri nē Adriatik, dmth përmes vëllaut grek drejt Shqipëris dhe prej aty drejt deri te Mali i Zi etj etj, dhe shihni siç qëndrojn punët në, Bosnje, Kosovë dhe Serbi sot!

ZBARDHET E GJITHA! JA PSE PUTIN TRADHËTOI ERDOGANIN!?? – Gazetaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *