Vuciqi t’merrohet! Trupat britanike ‘zbarkojnë’ në derë të Serbisë, Britania e Madhe po përforcon Ushtrinë e Kosovës

Armend Mehaj, ka bërë të ditur se ekipi i kërkim-shpëtimit ndërkombëtar i Mbretërisë së Bashkuar (UKISAR) i ka stërvitur usht,arët e Qendrës Trajnuese Ndërkombëtare të Kërkim-Shpëtimit të FSK-së në Pomozatin.

“Ata simuluan shumë skenarë të reagimit ndaj fatkeqësive. Këto përfshinin përdorimin e objekteve stërvitore në SARTC – QNTKSH për të kryer kërkime në rrë,noja pas një tër,meti, trajtimin e vik,timave dhe evakuimin pas një për,plas,jeje të madhe të trafikut rrugor dhe në terren. Gjithashtu edhe në skenar për reagimin ndaj rrëshqitjes së dheut, kërkimeve në mal, evakuimin e vik,timave, si dhe mbijetesën në mot të ftohtë”.

“UKISAR është ekipi kryesor ndërkombëtar i reagimit të Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar dhe i autorizuar nga Kërkimi dhe Shpëtimi i Kombeve të Bashkuara si ndër më të mirët në botë. Udhëheqësit e ekipit britanik e vlerësuan Qendrën tonë në Pomozatin si qendër trajnimi e klasit botëror”, ka shkruar Mehaj në rrjetin social Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *