Vuçiq: Serbia nesër do t’i përgjigjet Kosovës dhe Malit të Zi, do të ketë pasoja

Ai tha në një tubimin parazgjedhor në Kikindë se të gjitha efektet e luftës në Ukrainë dhe gjithçka që po ndodh në Evropë dhe në botë do të diskutohen në seancën e Këshillit të Sigurisë Kombëtare.

“Prisni gjithçka, sot qeveria e Malit të Zi, e këtë nuk e ka bërë as qeveria e Gjukanoviqit, ndaloi votimin në Berane dhe në disa vende për zgjedhjet tona, qeveria e Albin Kurtit kërkoi të njohim pavarësinë e Kosovës për të organizuar votimin. Kurti do të marrë përgjigje, e dini çfarë përgjigjen do ta marrin, përgjigjen e njerëzve seriozë dhe të përgjegjshëm, por do të ketë pasoja të mëdha”, tha Vuçiq.

Vuçiq ka paraqitur prognoza të këqija për vazhdimin e konfliktit në Ukrainë dhe ka vlerësuar se nuk përjashton konflikte shumë më të mëdha se sa vetëm konfliktin mes Rusisë dhe Ukrainës.

“Duhet të bëjmë çmos që njerëzit e papërgjegjshëm të mos na zhysin në diçka të tillë”, përfundoi ai.

Në Serbi nesër në ora 12 do të mbahet seanca e Këshillit për Siguri Kombëtare.

Autoritetet serbe kanë njoftuar se temat që do të diskutohen përfshijnë refuzimin e Albin Kurtit për mbajtjen e zgjedhjeve në Kosovë, si dhe kërcënimet me sanksione ndaj Serbisë.

Vuçiq: Serbia nesër do t’i përgjigjet Kosovës dhe Malit të Zi, do të ketë pasoja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *