Vuçiq e kerkon Mitrovicën:- SHBA dhe BE i bejnë presion per Njohjen e Kosoves.

 


Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq, ka thenë se Serbinë e pret nje peri udhë e veshtirë. Ai ka shtuar se pret që të ketë nje presion të për bashkët nga BE-ja dhe SHBA-ja për ta njohur Kosovën. Vuçiq ka thënë se është me rëndësi të kup tohet pozita e rendë në të cilën gjendet Serbia, veçanërisht pas ndryshimit të administratës ame rikane.

Presim një presion të për bashkët nga BE-ja dhe SHBA-ja mbi vendin tonë për të për mbushur, siç thonë amerikanët, një Kosove të njohur, pasi njohja e Beogradit nga Kosova nuk do të thotë asgjë për ne dhe është pak qesharake. Në të njëjtën kohë BE-ja do ta përdorë një fjalor më ndryshe, por shkon drejt të njëjtit që llim. Ne na pret një periudhë e v ështirë”, ka thënë Vuçiq në konferencë për media, raporton Tanjug. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Vuçiq ka shtuar se do të bisedojë me përfaqësuesin e lartë të BE-së, për dialogun Kosovë – Serbi, Mirosllav Lajçak, në fund javë dhe do t’i thotë se çfarë mundet Serbia e çfarë nuk do të bëjë me asnjë çmim. Ai ka folur edhe për zgjedhjet e mbajtura në Kosovë më 14 shkurt. “Analizuam zgjedhjet e fundit në Kosovë e Metohi. Mes popullatës serbe u konstatua mbësh tetje absoIute për Listën Serbe. Ajo është më e madhja në veri dhe në për puthje me këtë do të marrim masa për t’iu kundërvënë dhunës së subjekteve politike shqip tare”, ka thënë Vuçiq.

Add New Post ‹ NO FAKE News — WordPress (no-fakenews.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *