Vjen paralajmerimi edhe per Kosoven, sepse Rusia pas Ukraines ka plan te…

 


Perëndimi thotë se ndër vendet më të rre ziku ara janë shtetet, që nuk janë anëtare të Natos apo Bashkimit Evropian. Mes tyre përfshihen Moldavia fqinje me Ukrainën dhe Gjeorgjia në kufi me Rusinë, që të dyja dikur pjesë e Bashkimit Sovjetik, së bashku me shtetet ballkanike, Kosovën dhe Bosnjën

Por analistët paralajmërojnë se edhe shtetet anëtare mund të jenë në rr ez ik, si Estonia, Letonia dhe Lituania pranë Rusisë, si dhe Mali i Zi, qoftë nga ndërhyrja e drejtpërdrejtë ush tara ke e Moskës, ose nga përpjekjet.

Presidenti rus Putin ka thënë që në fillim se kjo nuk ka të bëjë vetëm me Ukrainën, thotë Michal Baranowski, drejtor i zyrës së Fondit Gjerman.

Vjen paralajmerimi edhe per Kosoven, sepse Rusia pas Ukraines ka plan te… – My Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *