Virusi kinez, vaksina gati pas një muaji, mbyllet ‘Shangai Disneyland’ dhe një pjesë e Murit të Madh Kinez

Virusi kinez, vaksina gati pas një muaji, mbyllet ‘Shangai Disneyland’ dhe një pjesë e Murit të Madh Kinez

Qyteti Wuhan dhe jo vetëm pret me padurim vaksinën e cila, megjithatë, thonë shkencëtarët, nuk do të jetë e gatshme për një muaj.

Ndërkohë që numri i të vdekurve është rritur në 26 dhe të sëmurët janë 830, Kina ka izoluar dhjetë qytete, është mbyllur gjithashtu ‘Shangai Disneyland’ dhe një pjesë e Murit të Madh Kinez.

të izoluara. Autoritetet shëndetësore të Shangait ndërkohë kanë ngritur nivelin e reagimit ndaj urgjencave shëndetësore në nivelin maksimal, nivelin 1.

Ndoshta vaksina pas një muaji

Një vaksinë e mundshme e koronavirusit të ri kineze do të jetë gati pas një muaji për t’u testuar te njerëzit në kohë rekord, pas më pak se tre muaj, në krahasim me 20 muaj të vaksinës eksperimentale Sars.

Kjo është konfirmuar nga një prej ekspertëve kryesorë në botën e imunologjisë, Anthony S. Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar për Alergji dhe Sëmundje Infektive (NIAID) i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë.

Megjithatë, shtypi kinez në orët e fundit ka zvogëluar informacionin për një alarm të përgjithshëm tani të konsoliduar, i cili, megjithatë, ka futur në karantinë 10 qytete.

Burimi: https://shqiptarja.com/lajm/virusi-kinez-vaksina-gati-pas-nje-muaji-mbyllet-shangai-disneyland-dhe-nje-pjese-e-murrit-te-madh-kinez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *