Vajze serbe shkruan letren për shqiptarët qe habiti gjithe Serbine


Letra e presidentit serb Aleksandër Vuçiç e botuar në mediat botërore, ku i kërkonte popullit serb të refIektonte mbi mar.rëd.hëniet me shqiptarët dhe premtonte një marrëveshje me Kosovën, u komentua si një kthesë e f0rtë e politikës serbe. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

 

ShkodraNews pubIikon të plotë letrën e një serbi dedikuar mikut të tij shqiptar pubIikisht në facebook. Letra është një impresion i tij pas vizitës në Shkodër dhe bisedës me djalin e tij të vogël për Isa Boletinin e mitin e kalasë së Rozafës.

Marko Konjeviç nga Serbia është njohur me Armer Jukën nga Shkodra gjatë punës së tyre për një kompani gjermane, por dy i ka lidhur një miqësi njerëzore përtej zyrës.//Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

 

Në facebok-un e tij, Marko ka pubIikuar dhjetra foto nga Shkodra me flamurin shqiptar dhe mikun e tij, të cilit i ka dedikuar dhe letrën e mëposhtme ku shpreh një këndvështrim të ri për historinë serbo-shqiptare.

Dy tregime të shkurtra rreth shqiptarëve dhe serbëve

Nga Marko Konjeviç

Rasti 1: Kalojmë monumentin në Shkodër dhe djali im Luka më pyet: Babi, cili është ky? Përgjigja: Është Isa Boletini, hero kombëtar për shqiptarët, por në shkollë do të mësoni se ai është një varsës dhe një bvndit. Luka: Pse? Unë: Sepse në histori njerëzit kanë mendime të ndryshme nga perspektivat e tyre dhe shpesh heronjtë bëjnë dhvnë ndaj amriqve të tyre për të arritur qëllimet e tyre. Luka: Pra, a është ai një hero apo një kirmineI?//Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Po ashtu, i tregoj një histori për politikanin shqiptar Esat Pashë Toptani, i nderuar nga serbët dhe i përçmuar nga shqiptarët.

Vajze serbe shkruan letren për shqiptarët qe habiti gjithe Serbine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *