Urime Kosove/ Vjen Lajmi madh nga Forumit Diplomatik në Antalia: Është koha që BE-ja të heq vizat për Kosovën dhe të gjitha vendet anëtare të njohin shtetësinë e saj

Urime Kosove/ Vjen Lajmi madh nga Forumit Diplomatik në Antalia: Është koha që BE-ja të heq vizat për Kosovën dhe të gjitha vendet anëtare të njohin shtetësinë e saj.

Anëtari i Parlamentit Evropian, Ilhan Kyuchyuk ka thënë se është koha që Bashkimi Evropian të heq vizat për Kosovës si dhe të gjitha vendet anëtare të BE-së të njohin shtetësinë e Kosovës.Këto komente eurodeputeti bullgar, Kyuchyuk i bëri pas takimit që pati me presidenten Vjosa Osmani dhe ministren e Jashtme, Donika Gërvalla në kuadër të Forumit Diplomatik në Antalia.

“Është koha e fundit që BE t’i japë Kosovës liberalizimin e vizave dhe të gjitha vendet anëtare të BE-së ta njohin vendin për të ecur përpara në integrimin e saj euroatlantik. Ky ishte mesazhi im për Presidentin e Kosovës, Vjosa Osmani dhe Ministren e Jashtme, Donika Gërvalla-Schwarz”, ka shkruar Kyuchyuk në Twitter.
Për mesazhin e tij e ka falënderuar edhe presidentja Vjosa Osmani.

“Faleminderit Ilhan Kyuchyuk për mbështetjen tuaj të vazhdueshme. E lumtur që të takova në Forumin Diplomatik në Anatlia”, ka shkruar Osmani gjithashtu në Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *