Urime Kosovë! Gjermania ofron ndihmën e madhe për Kosovën qe po qmend serbët !!Ministrja e Jashtme e Gjermanisë jep lajmin e madh

Urime Kosovë! Gjermania Ofron Ndihmën E Madhe Për Vendin Tonë Që Po Cmend Serbët !!Ministrja e Jashtme e Gjermanisë jep lajmin e madh

Ministrja e Jashtme e Gjermanisë, Annalena Baerbock, para disa ditësh, ishte për vizitë në Kosovë, ku mori pjesë në inaugurimin e Parkut të Erës në Shalën e Bajgorës.

Baerbock foli për bashkëpunimin mes vendeve të Bashkimit Evropian në fushën e energjetikës, ku tha se kri za mund të tejkalohet së bashku nga 27 vendet anëtare dhe vendet fqinje.

Ajo ka ftuar investitorët të ndihmojnë Kosovën në furnizim dhe siguri energjetike.

“Qëllimi ynë është dhe vazhdon të jetë që të bëhemi kontinenti i parë neutral ndaj klimës. Me këtë duam të sigurojmë sovranitet energjetik të Bashkimit Evropian. Dhe kjo mund të arrihet vetëm së bashku me 27 vendet anëtare të Bashkimit Evropian, si dhe me vendet fqinje evropiane”.

“Për këtë arsye, para disa ditësh, isha në Kosovë dhe së bashku me ministren e Energjisë, Artane Rizvanolli, të cilës i uroj mirëseardhje të përzemërt sot këtu, ishim në lartësi 1800 metra, në temperatura -12 gradë, në borë, ku inauguruam parkun më të madh të erës në Kosovë”.

“Ky park i erës i furnizon me energji 100 mijë amvisëri dhe mbulon deri në 10 për qind të kërkesës së vendit tuaj për energji”.

Urime Kosovë! Gjermania ofron ndihmën e madhe për Kosovën qe po qmend serbët !!Ministrja e Jashtme e Gjermanisë jep lajmin e madh (gazetastar.pw)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *