U pa në qiellin e Evropës: Çfarë është avioni i quajtur “fundi i botës”


Ndërsa konfllkti në Ukrainë po vazhdon, diskutimet në mbarë botën për perspektivën e një Iu fte bërthamore të shkaktuar nga Rusia janë ndoshta aq të larta sa s’kanë qenë ndonjëherë. Zyrtarët rusë vazhdojnë t’i kujtojnë botës arsenalin e fuqishëm të armëve të vendit, dhe megjithëse shumë liderë perëndimorë e kanë denoncuar rteorikën ruse duke e cilësuar si turp dhe një përpjekje për të larguar vëmendjen nga kr1 met e Iuf’tës që kryhen në tokën ukrainase. Megjithatë, kjo rteorikë është ende një perspektivë shqetësuese për shumë njerëz.

Dhe për të shtuar edhe më tepër spekulimet mbi një Iuf të të tillë, avioni i Presidentit të SHBA-të Boeing 747 E-4B është parë të fluturojë dje mbi qiellin e Europës. Avioni Nightwatch, i cilësuar si “avioni i ditës së fundit të botës” po shoqëron Joe Bidenin në udhëtimin e tij në Europë. Për t’i dhënë emrin e tij teknik, avioni është në të vërtetë një Boeing E-4B Advanced Airborne Command Post (AACP), megjithëse nganjëherë quhet edhe “Pentagoni Fluturues”.
JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU
U pa në qiellin e Evropës: Çfarë është avioni i quajtur “fundi i botës” – FACTENEWS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *