Truproja i Rugovës: Delegatët serb filluan ta sha.nin Thaçin, pastaj Thaçi i gjuajti me një ..

Adnan Merovci, ish -truproja i ish- presidentit Ibrahim Rugova kishte promovuar më 18 mars 2019, në Kino ‘Ar.mata’ në Prishtinë librin “Kështjella e (mos)Marrëveshjes”.

Libri është promovuar me rastin e 20 vjetorit të Konferencës së Rambujesë.

Promovimi është hapur me një video dokumetar përgatitur enkas për këtë promovim përmes së cilit janë dhënë në mënyrë kronologjike janë pasqyruar zhillimet që që karakterizuan para gjatë dhe pasë Rambujesë.

Gjatë këtij domument janë pasqyruar momentet më të rëndësishme dhe të të atyre ngjarjeve,

siç ishte rasti i përballjes së Thaçit me delegatë serb në një moment, apo edhe mos pranimin e urdhërit të sigurimit që Rugova ta heq shallin.‘Delegatët serb në Rambuje në një rast sa panë Thaçin filluan sha.nin, e Thaçin kur u afrua afer tyre i gjuanti me nje grusht zallë’, ka treguar Merovci gjatë dokumentarit.

“Kështjella e (mos)Marrëveshjes” është ditari autentik për mes së cilit Merovci ka përmbledhur prapa skenat e zhvillimet që kanë karakterizuar procesin e Rambujesë, sidomos marrëdhëniet brenda delegacionit kosovarë.

Gjatë fjalë së tij me këtë rast autori i libritt Merovci ka thënë shënimet në ditarin e tij janë pasqyrim i gjithë asaj se çfarë ka karakterizuar konferencën. Nërsa ka bërë të ditur se brenda dy muajve ai do te sjellë edhe librin e dytë “Pengu” i cili do të përfshijnë periudhën e pe.ngëmarrjws së Rugovë nga autoritetet serbe e më pas.

Truproja i Rugovës: Delegatët serb filluan ta sha.nin Thaçin, pastaj Thaçi i gjuajti me një .. – Gazetaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *