TRONDITESE/ Zbulohen emrat qe mbajne lidhje te fshehta me Vuciq – Ja kush jane “dashamiret” e kelyshit Vuciq…NUK PRITEJ KJO!!

Visual search query image

 

-Ish-zēvendēsministri i MPB-sē, dhe eksp,erti i sigurisē Hajrullah Tērnava, pērm,es njē rezymeje qē nga mbarimi i luftēs e deri tash ka folur pēr sistemin e sigurisē, drejtēsisē dhe ‘tradhtarēt’ qē po i mbajnē lidhjet gjallē me shērbimet serbe.Ai ak,uzon ish-presidentin e Kosovēs, Hashim Thaçi pēr marrjen e dety,rēs nga Serbia pēr tē punuar kundēr Kosovēs, qysh nga mbarimi i luftēs.Gjithashtu ai akuzon edhe Baton Haxhiun se edhe tani ēshtē duke i mbajtur lidhjet me presidentin serb, Aleksandēr Vuçiq.Tērnava tr,egon se pas çlirimit, nē vitin 1999 kur u dashtē tē aktivizohet po,licia, me preferencēn e Presidentit Rugova dhe Bukoshit ishte i caktuar qē tē bi sedoi me Qeverinē e Pērkohshēm tē Kushnerit, nē tē cilēn kohē Ministēr i PB i asaj Qeverie ishte Fredrikeson nga Danimarka.Arsyeja e kēsaj bisede ishte qē tē kthehen nē punē policia e vjetēr, qē e patēn sakrif ikua veten duke iu bashkua popullit nē rrugētimin drejt çlirimit tē vendit, e qē e lēshu an punēn nē vitet e 90-ta dhe qēndruan deri nē çliri,min e vendit si tē papunē.

Ai thotē se, nē krejt ato bisedime me ministrin e Fredrikeson dhe Kushner, i bindi qē policia qē ishin largua nga puna nga regjimi i Millosheviqit, duhej tē pranohen nē punē dhe ta fillo jnē punēn, ndērkombētaret e pranuan pro,pozimin dhe marrēveshjen.“Me tē dēgjuar pēr ketē marrēveshje Hashim Thaçi e kundērshton atē dhe deklarohet se nēse nē punē kthehen pol,icia “serbe” ne do i lu,ftojmē sikur serbēt qē i kemi luf,tua gjatē l,uftēs. Qēllimi ishte qē t’i kthejmē nē punē policēt e dēshmuar patriot dhe jo servilēt e ish regjimit serb dhe shērbētorēt e UDB-sē. Mirēpo tē nesērmen mē ftuan nē bisedē Kushner dhe Fre drikson, dhe pasi mē informuan pēr qēndrimin e Thaçit marrēveshja u prish dhe u vendos qē policia tē riaktivizohet vetēm sipas konkursit dhe kritereve qē do tē pērcakt ohen. Me kēto veprime tani mund tē konstatohet se gabimet e bēra dhe ato prapaskenat qē mos tē angazhohen policia e shkolluar e vērtetē, qē shumē nga ta edhe sot janē veteran tē luftēs apo ish tē bu,rgosur po litik nga Serbia, me ato pērvoja tē punēs dhe shkollim permanent profesional, t’i quaj ata dikush polici “serbē”, kjo tani nuk donē koment, dhe po argumentohen dysh,imet se qysh atēherē Hashim Thaçi e ka marrē detyrēn nga Serbia, dhe i ka penguar punēt nē intere,sin e shtetit, duke filluar nga punēt e policisē”, thotē Tērnava.

Ai shprehet se, edhe ky veprimi i tanishēm, skand,ali me “Non Paper-in” slloven, jep fakte dhe dyshime pēr njē dekonspirim qē po ndodhē së fundi.“Pra, kjo ēshtē njē tentativē tjetēr e Hashim Thaçit nga Haga, dhe e Al,eksandēr Vuçiqit në Beograd, me ndērmjetēsim tē Baton Haxhiut, që pēr shpētimin e lēkurēs së Thaçit nga Gjykata Speciale të futen pērsēri në pa,zare pēr t’i falë territor Serbisē, qoftë edhe me çmimin e tra zimit të tērë Ballkanit duke manipuluar kinse në emēr të shtetit slloven. Kjo bēhet shumē e besu eshme derisa Presidenti i Sllovenisë, Borut Pahor, edhe Kryeministri Janez Jansha e kanē demantua autorēsinē e letrēs “Non Paper” pēr ndryshime kufijsh. Skenarēt e tilla tē ndryshme behēn pēr ti arritur qēll,imet e tyre qē i parashohin shērbimet informative tē njē shteti s,ikur tani Serbia, dhe tani kjo po vērtetohet se skenari që shqetēsoi opinionin ishte vetēm edhe njē pērpjekje e fundit e destabilizuese me sken,arin e sejmenēve të UDB-së, me seli e çerdhe kriminale në Beograd e me shērbētor tē tyre në Kosovë e Shqipēri, me veglat e veta të tipit të spiunit Baton Haxhiut, që po vazhdon të ja bēnë̈ shērbimin e keq shtetit të Kosovēs, dhe kētē po e faktojnë̈ lēvizjet e shpeshta të Baton Haxhiut në trekēndēshin Prishtinë -Beograd- Tiranë dhe anga zhimi i tij nēpēr medie me idenē e kompromisit nē njē luf,te tē tij speciale tē fundit pēr ta mbēshtetur Serbinē e Vuçiqin”, thotē tutje Tērnava.Ai shprehet se, haptas dihet qē Batoni ishte shumē i afērt i Hashim Thaçit dhe sē fundi i Edi Ramēs, prandaj shton se, shērbi,mi i AKI-sē duhet tē pastrohet dhe tē punoj mē i vendosur e sē paku t’i akc eptoj ata si tē dyshuar qē punojnē pēr Ser,binē se mē nē fund kjo ēshtē detyra e tyre.

“Prandaj duke e pasur parasysh shpje gimin qē e dhashē deri mē tani, shumē qartē nēn,kuptohet se pēr çfarē arsye tolerohet e nuk prangoset nga prokuroria Speciale e Kosovēs, dhe të pyetet e intervistohet spiuni Baton Haxhiu. Por me kētē tani dyshimet rriten edhe mē shumē se si Batoni ka edhe shumē nē institucionet e Kosovēs, dhe ata e dinē mirē se kujt i shērbejnē, prandaj edhe e kanē guxim,in që të punojnē kundēr interesa,ve të shtetit tē Kosovēs ku kanē lindur, sepse tē tillēt janē tē lidhur mes veti dhe me pasurimin e tyre, atyre po ju shpaguhet. Në kētë̈ fush atë po mobilizohe,n në media edhe një̈ rrjet i tērē i të ashtuquajturve – grupi anal,istë tē Batonit, e sejmen të Vuçiqit, Batonit dhe të shokēve të tij në Hagë nēpēr biseda pēr ta lodhur popullin, duke tentuar që të binden pēr të ja dhēnē ve,riun Serbisē kinse nēn parullēn e ndērrimit, njē opsion që ēshtē mashtrim ordiner pēr t’u futur në lojë të rrezikshme pēr tē humbur dhe asgjē tjetēr, skenar i bashkēpun imit të shērbimeve sekrete të UDB-s BIA-s dhe SHIK-ut ilegal që nga viti 1999 e deri më sot, dhe kjo i hyn nē punē Serbisē pēr tē fituar nē kohē”, thekson ai.Ai kērkon qē tē dalin deh tē flasin si dhe tē pozicionohen qartē Qeveria, Presidenca dhe Kuvendi se nuk vijnē nē shprehje plan,et e tilla, por ka vetēm njohje reciproke nē mes tē dy shteteve dhe ta pacenuara terretorialisht.“Fati tani ēshtē qē kjo Qeveri nē push,tet, ēshtē larg atyre bisedime,ve tē dyshimta tē atyre qē e kanē keqqeverisur e rrezikuar kētē vend deri mē tani, prandaj nē tē ardhmen do tē bisedojnē kjo strukturē e pastēr shtetērore nē krye me Albin Kurtin dhe Vjosa Osmanin, dhe pa hezitim do i mbrojnē interesat e Kosovēs si shtet i Pav,arur nē kufijtē e tani,shēm tē Kushtetutēs sē 1974”, pērfundon Hajrullah Tērnava.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *