Termet në Moskë, Britania e Madhe me mijëra ushtarakë, avionë dhe luftanije vershon ‘kufirin’ e Rusisë

 

Termet në Moskë, Britania e Madhe me mijëra ushtarakë, avionë dhe luftanije vershon ‘kufirin’ e Rusisë

Britania po përgatitet të dyfishojë numrin e tru,pave që ajo ka të dislokuara në Estoni dhe të nisë po ashtu luft,anije dhe avionë ushtarakë në skajet lindore të NATO-s për ti dërguar një mesazh të qartë Moskës, në mesin e paralajmërimeve se Rusia mund të jetë duke u përgatitur të pushtojë Ukrainën, transmeton gazeta ditore.

Kryeministri britanik, Boris Johnson, urdhëroi forcat e a,rmatosura të përgatiten për dislokim në evropë, në një përpjekje për të zbrapsur një su,lm të mundshëm dhe për të garantuar sigurinë e anëtarëve lindorë të NATO-s.

“E gjithë kjo do ti dërgojë një mesazh të qartë Kremlinit, ne nuk do të tolerojmë aktivitetet destabilizuese dhe gjithnjë do të jemi në krah të aleatëve tanë të NATO-s, përballë ar,miqësive nga Rusia”, tha Johnson në një deklaratë.

“Nëse presidenti Putin zgjedh një rrugë gja,kderdhjeje dhe shkat,ërrimi, kjo do të ishte një t,ragjedi për evropën. Ukraina duhet të jetë e lirë të zgjedhë të ardhemn e saj”, shtoi ai.

Oferta, që do të finalizohet në bisedimet me aleatët e natos në bruksel, këtë javë, do të shohë një grup shtesë beteje prej 900 tru,pash britanike, plus një bateri ar,tilerie që do të dislokohet në Estoni. Grupi aktual i betejës, që është në estoni e që duhej ti nënshtrohej rotacionit, do të qëndrojë atje, duke e cuar kontigjentin britanik në 1800 trupa.

Termet në Moskë, Britania e Madhe me mijëra ushtarakë, avionë dhe luftanije vershon ‘kufirin’ e Rusisë – Lajme (worldnetpress.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *