Super lajm nga Gjermania për punëtorët nga Ballkani

Këshilli Federal i Parlamentit Gjerman ﴾Bundesrat﴿ ka miratuar një zgjatje të të ashtuquajturit rregull për Ballkanin Perëndimor, sipas të cilit qytetarët e rajonit
ende mund të vijnë për të punuar në Gjermani.

Kjo do të thotë që qytetarët e Shqipërisë, Bosnjës, Malit të Zi, Kosovës, Maqedonisë Veriore dhe Serbisë,Risia është se po futet një kuotë vjetore prej 25,000 personash.Sipas qeverisë
gjermane, ka një kërkesë të lartë për punë nga Ballkani Perëndimor, veçanërishtnë industrinë e ndërtimit.Agjencia Federale e Punës gjithashtu duhet të pajtohet me këtë, duke kontrolluar nëse ka gjermanë apo punëtorë nga vendet e tjera të Bashkimit Evropian për vendin e lirë të punës, dhe nëse kushtet e punës janë të njëjta me ato të qytetarëve gjermanë.

Vitin e kaluar, 27,259 viza u lëshuan sipjesë e projektit të Ballkanit Perëndimor, por agjencitë e punësimit miratuan më shumë se 62,000 vende pune.Të Gjelbrit kritikuan kufirin e sipërm të futur rishtas, sepse “megjithëse është e qartë se ekziston një nevojë reale dhe kufiri i sipërm i futur artificialisht nuk mund të justifikohet”.Nevoja më e madhe për punë është, si më parë, në industrinë e ndërtimit, logjistikën dhe transportin, raporton Deutsche Welle

Super lajm nga Gjermania për punëtorët nga Ballkani (gazetastar.pw)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *