Stërvitja ushtarake më e madhe në gjithë Evropën! / 40.000 ushtarë të NATO-s vendosen në tokat shqiptare

 


Shqipëria do të kthehet për 45 ditë në mikëpritësen e mijëra trupave ushtarake nga shumë vende të Evropës, si pjesë e Aleancës së Euroatlantikut. Zbarkimi më i madh ushtarak nis në 1 maj dhe përfundon në 14 qershor në një stërvitje, të parën e këtij lloji në Shqipëri, që prej kohës kur vendi ynë u rreshtuar përkrahës Aleancës Ushtarake.

Jo vetëm kaq, por kjo stërvitje ushtarake konsiderohet si më e madhja në të gjithë Evropën në 25 vitet e fundit, duke e kthyer vendin tonë në hartën e vendeve që shënojnë emrin në librin e artë të stërvitjeve të NATO-s.Diku rreth 37 mijë trupa do të marrin pjesë në stërvitje nga 10 vendet evropiane nga maji deri në qershor.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive.

Stërvitja ushtarake më e madhe në gjithë Evropën! / 40.000 ushtarë të NATO-s vendosen në tokat shqiptare – Drejtpërdrejt (liveportal24hr.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *