‘Shok I Madh Për Beogradin Dhe Mosken’/Gjesti I Klitschko Kundrejt Shqipërisë Dhe Shqiptarëve Po “Hallakat” Ruset Dhe Putinin

Qytetarë të shumtë kanë dalë në rrugët e Tiranës në një manifestim për Ukrainën.

Pjesë e tij janë bërë edhe ambasadori i Ukrainës në Shqipëri, Volodymyr Shkurov, së bashku me kryebashkiakun Erion Veliaj dhe ambasadoren amerikane Yuri Kim.

Në manifestim u shfaq edhe një videomesazh i kryetarit të Bashkisë së Kievit, Vitali Klitschko.

Klitschko në mesazhin e tij falënderoi Tiranën zyrtare e cila po e mbështet në këto momente të vështira vendin e tij.

“Të dashur qytetarë të Shqipërisë! E dashur Tiranë! I dashur miku dhe kolegu im, Erion! Së pari, dua t’ju falenderoj për strehimin e refugjatëve nga Ukraina, sidomos të fëmijëve tanë. E çmojmë shumë mbështetjen tuaj politike dhe ndërkombëtare. Ndihma juaj është shumë e rëndësishme për ne në këto çaste kritike. E çmojmë shumë dhe nuk do e harrojmë kurrë kush janë miqtë e vërtetë të Ukrainës! Prioriteti ynë kryesor është ta ndalojmë këtë luftë të pakuptimtë në Ukrainë, të ndalojmë vrasjen e qytetarëve.E çmojmë shumë ndihmën tuaj dhe shumë të fala nga Kievi!”

Kjo e premte shënon ditën e 44 të luftës në Ukrainë.

‘Shok i madh për Beogradin dhe Mosken’/Gjesti i Klitschko Kundrejt Shqipërisë dhe Shqiptarëve Po “Hallakat” Ruset Dhe Putinin – Online (active24news.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *