SHBA thërret Kurtin urgjentisht në dialog, Washingtonin do një pakt me Serbinë, por “Kushtetuta e Kosovës, e shenjtë dhe nuk preket”

 


Pas përfundimit të vizitës së përbashkët e përfaqësuesit Special të Shteteve të Bashkuara për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar dhe përfaqësuesit Special të BE-së në Kosovë, Miroslav Lajçak, Ambasada e SHBA-së në Kosovë ka publikuar një mesazh për Prishtinën zyrtare, transmeton gazeta ditore.

Përmes një njoftimi në rrjete sociale, ambasada thotë se SHBA mbështet fuqimisht dialogun e lehtësuar nga BE-ja, dhe dialogu është mënyra më e mirë për liderët e Kosovës për t’iu ofruar qytetarëve të saj një të ardhme evropiane.Ajo thotë se status quo-ja është e paqëndrueshme dhe i kërkon qeverisë Kurti angazhimin urgjent nga të gjithë për të arritur një marrëveshje gjithëpërfshirëse me Serbinë, e cila do të përfundonte me njohje reciproke”. HAP REK LAMEN ME POSHTE PER TE VAZDHUAR

SHBA thërret Kurtin urgjentisht në dialog, Washingtonin do një pakt me Serbinë, por “Kushtetuta e Kosovës, e shenjtë dhe nuk preket” – My Blog (lajme.icu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *