SHBA çmend Putinin, Amerika teston raketën hipersonike, pesë herë më e shpejtë se zëri

Forcat ajrore amerikane kryen një test të suksesshëm të raketës së tyre hipersonike në fundjavë, një muaj pasi njoftuan se programi ishte përballur me vonesa për shkak të disa anomalive në teste.

Raketa e re u testua me sukses pasi u lëshua nga një b.ombardues B-52H pranë brigjeve të kalifornisë jugore të shtunën dhe arriti shpejtësi hipersonike – thanë forcat ajrore të hënën – pa dhënë më shumë detaje për vetë testin si kohëzgjatja e fluturimit apo lartësia. Kjo sipas zyrtarëve ishte një arritje e madhe.

SHBA çmend Putinin, Amerika teston raketën hipersonike, pesë herë më e shpejtë se zëri – Online (news426media.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *