Senatorja Amerikane ”dridhë” gjithë serbinë me këtë goditje që i dha mbi Ushtrinë e Kosovës!

Senatorja Joni Ernst ka sherbyer per mbi 23 vjet ne Ushtrine amerikane dhe po ashtu eshte gruaja e pare, veterane e ushtrise, qe u zgjodh ne Senatin amerikan.Sipas saj, ndikimi rus eshte duke u rritur ne Ballkanin Perendimor, veçmas ne Serbi, shtet te cilit i beri thirrje qe te rresh tohet me shtetet perendimore.

Serbia duhet te shkeputet, dhe shpresoj qe te kthehet nga Perndimi dhe qe te shohin mireqenien dhe pros peritetin qe vjen duke u bere aleate me e mire me NATO-n apo duke u afruar me shume me kombet ne Perendim.Sigurisht se do ti kishin punet shume me mire nese do te largoheshin nga Rusia, tha senatorja Ernst. Gja te fundjaves Senatorja Ernst qendroi ne Kosove dhe per propaganden ruse tha se eshte folur edhe ne takimet qe ka pasur me zyrtaret kosovare.

Joni Ernst eshte takuar me presidenten Vjosa Osmani, kryeparlamentarin Glauk Konjufca, kryeministrin, Albin Kurti si dhe me perfaqesues te tjere politike e ekonomike. Duke folur per dialogun ne mes te Kosoves dhe Serbise, Ernst tha se nje marre veshje ne mes te te dyja vendeve eshte e rendesishme. E pye tur rreth faktit nese Kosova mund te anetaresohet ne nje te ardhme te afert ne Aleancen Veriatlantike te NATOs, Ernst tha se kjo gje duhet te ndodhe dhe se Kosova eshte ne rruge te mbare.As kush nuk duhet qe te shqe.tesohet nga Ushtria e Kosoves. Joni Ernst tha se eshte mbeshtetese e forte e faktit qe Kosova te kete ushtrine e saj.

Senatorja Amerikane ”dridhë” gjithë serbinë me këtë goditje që i dha mbi Ushtrinë e Kosovës!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *