Rusia po i ke.qtrajton peng.jet e lu.ftes/Ja se sa peng.je ka kapur rusia deri tani..

Interfax, duke cituar zëv endëskryem inistrin ukrainase, Iryna Vereshchuk, raporton se rreth 700 tru pa usht arake ukrainase po mbahen pe ng nga fo rcat ruse.

Vereshchuk tha se “Sa i përket usht risë, ne kemi, gati numër të njëjtë: ne kemi më shumë se 700 të bur gosur të tyre dhe ata kanë afërsisht të njëjtin numër”.Politikania ukrainase tha gjithashtu se trupat e Kremlinit kishin marrë peng 1000 civilë – rreth gjysma e të cilëve ishin gra, raporton skynews.

“Fatke qësisht, ka shumë civilë tanë [në rob ëri]. Ata kapën më shumë se 1000 njerëz dhe, për fat të k eq, rreth 500 prej tyre janë gra”, shtoi ajo.“Dhe ne, padyshim, do të përsërisim përsëri dhe përsëri nuk do të shkëmbejmë usht arë me civilë, kjo është e ndaluar nga Konventat e Gjenevës. Ne nuk do të shkelim të drejtën ndërkombëtare humanitare dhe për këtë arsye kërkojmë lirimin e civilëve pa asnjë kusht dhe transferimin në anën ukrainase”, pohoi Vereshchuk.

Rusia po i ke.qtrajton peng.jet e lu.ftes/Ja se sa peng.je ka kapur rusia deri tani.. – Shqiperia (trendliveg24.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *